Hrvatska
Zadrani traže iskupljenje na domaćem terenu

Zadrani traže iskupljenje na domaćem terenu

Autor: Paulo Sarić

Uz pravi pristup po početak pozitivnog niza.

Nakon prave drame i poraza u doslovno posljednjoj sekundi u vrlo zanimljivom susretu u Đakovu, KK Jazine Arbanasi okreće se novim izazovima. Momčad Luke Bujasa danas dočekuje nekadašnjeg prvoligaša KK Kvarner 2010, momčad koja nakon dva kola također ima polovičan učinak.

- Dolazi nam ekipa koja je u prošlom kolu svladala Kaštelu 17 razlike, a na otvaranju sezone je izgubila kod Đakova od kojeg smo izgubili i mi. Radi se o nekadašnjem prvoligašu koji u svojim redovima ima nekoliko iskusnih igrača te ih izrazito poštujem. Moram istaknuti Matu Vucića, igrača na centarskoj poziciji koji je svojim igrama prerastao razinu ovu natjecanja. Mislim da je njegov potencijal puno veći. Uz Vucića glavni igrač Kvarnera je Matija Bilalović kojeg sam trenirao u Škrljevu i s čijim sam kvalitetama upoznat. Veliki je radnik i odličan momak – predstavio je svog suparnika zadarski trener.

Riječima hvale za Riječane unatoč, 'Podmorničari' večeras idu na pobjedu. Glavni će preduvjet biti ozbiljnost i ne ponavljanje pristupa iz Slavonije kako bi se, nadaju se u zadarskom klubu, započeo pozitivan niz.

- Smatram da smo favoriti na domaćem terenu, a sad je na nama da dobrom igrom to i pokažemo. Razočaran sam ponašanjem svoje momčadi i ulaskom u utakmicu u Đakovu. Ne podcjenjujući suparnika smatram da bi tu utakmicu pobijedili da smo ih shvatili ozbiljnije. Na utakmicu s Kvarnerom gledam kao na priliku za iskupljenje za lošu igru u Đakovu te tražim ozbiljniji pristup svojih momaka. Cijeli smo tjedan radili na tome. U naredna dva susreta koja igramo u Jazinama ulazimo kao favoriti te očekujem dvije pobjede kojima bismo se vratili na željene staze – dodao je Bujas.

Utakmica se igra u dvorani Jazine s početkom u 20:10 sati.