Hrvatska
Regija
FOTO/VIDEO: Nazor se dotakao pristupa svojih momaka i otkrio koji je potez trebao ranije povući

FOTO/VIDEO: Nazor se dotakao pristupa svojih momaka i otkrio koji je potez trebao ranije povući

Autor: Paulo Sarić

Zvezda je svijet za sebe.

San u kojem Zadar kolo prije kraja regionalne lige osigurava ostanak među jadranskom elitom ostao je samo to – san. Crvena zvezda je u samo nekoliko minuta prave igre riješila pitanje pobjednika i upisala 20. ovosezonsku pobjedu. Priče da im jučerašnji susret ništa ne znači i da su Beograđani u Zadar došli tek odraditi posao, ispostavilo se, bile su puke tlapnje.

- Odigrali smo dobru utakmicu iako smo se u prvoj četvrtini dosta mučili. Na početku susreta u napadu na pola terena nismo dobro čitali obranu Zadra. U trećoj smo četvrtini odigrali puno agresivnije u napadu s puno tranzicije i tu smo na neki način riješili utakmicu. Znam da smo i prije ovog susreta ostvarili svoj cilj te smo prvi na tablici, ali do kraja sezone moramo odigrati kao Crvena zvezda, ozbiljno do samoga kraja – izjavio je nakon nove uvjerljive pobjede trener srbijanskog sastava Milan Tomić.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

U prvom su poluvremenu Zadrani još nekako i parirali gostima te su na isteku druge dionice imali napad kojim su se mogli vratiti na samo posjed zaostatka prije odlaska na veliki odmor. No, umjesto u protivničkom obruču lopta je na koncu završila u autu. U nastavku je Zvezda ubacila u brzinu više i tu je priči bio kraj.

- Iako moramo realno reći da postoji razlika u kvaliteti, mi smo se potajno nadali da ćemo ekstra naporom doći u šansu da se ovaj susret okrene u našu korist. No, koliko god možemo biti zadovoljni prvim poluvremenom, toliko je i tu bilo vidljivo da nije bilo tog spomenutog ekstra napora. Ni što se tiče obrane, ni što se tiče skoka, ni što se tiče tranzicije. Ako se time ne suprotstaviš ovako jakom protivniku dođeš na njihovo polje. U trećem smo 'kvoteru' primili 35 poena, a cijelo prvo poluvrijeme 37. Tu nas je protivnik deklasirao, a trebali smo reagirati još jače i čvršće. Kad je Zvezda počela kontrolirati susret mi kao da smo bili impresionirani i odustali od utakmice – kazao je domaći trener Ante Nazor i nastavio - na kraju smo zabili 69 koševa, a protivnik koji inače igra na mali broj poena nam je ubacio 87 što znači da je nedostatak bio na defenzivnom dijelu.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Što je nedostajalo da Zadar jučer pruži bolji otpor favoriziranom suparniku?

- Nedostajala je požrtvovnost. Ne možeš ovakvog protivnika pobijediti bez da ideš u prsa, bez da igraš jaki pritisak i razletiš se po cijelom terenu. Mi kao da smo čekali njihovu grešku i promašeni šut. No, oni su klase i to se neće dogoditi ako primaju loptu na pozicijama gdje su ju navikli primati. Trebali smo ih izbaciti iz tog ritma, no oni su se razigrali. Ne bih isticao razliku među prikazanim u poluvremenima. Od početka smo trebali biti jači i čvršći – smatra splitski stručnjak.


Dalmatinci su većinu utakmice igrali s osam igrača. Uz startnu petorku u živoj su utakmicu priliku dobili 'kažnjenik' Mario Little, Lovre Bašić i kapetan Šime Špralja, dok je protivnički trener već do poluvremena u igru ubacio deset igrača. Zadar je tu brojku dosegao tek nekoliko minuta prije kraja kada su parket okusili Kristijan Krajina i Jure Planinić. Prekasno?

- Mogu se složiti s vama. Možda i jest. Ali mislim da to u konačnici ne bi bilo presudno za utakmicu jer su i oni rekonvalescenti. Na kraju sam im dao priliku da se vrate nakon pauze – zaključio je Nazor.

Za analizu utakmice i tugovanje vremena nema. Već je danas na rasporedu susret 16. kola HT Premijer lige protiv KK Vrijednosnice Osijek. Utakmica se igra u Gradskom vrtu s početkom u 18 sati.

Rezultati by SofaScore