Hrvatska
Regija
FOTO/VIDEO: Tako blizu, a tako daleko… Trener Nazor detektirao uzroke poraza u Podgorici

FOTO/VIDEO: Tako blizu, a tako daleko… Trener Nazor detektirao uzroke poraza u Podgorici

Autor: Paulo Sarić

Sve će se rješavati u posljednja dva kola.

Bili su Zadrani blizu. Mnogo bliže nego je većina očekivala. Minimalna prednost domaćina pri ulasku u posljednje dvije minute (70-69) davala je nadu, no kvaliteta je bila na strani Budućnosti koja je zahvaljujući bekovskom dvojcu Jackson-Gordić riješila utakmicu u svoju korist.

- Čestitao bih Budućnosti na zasluženoj pobjedi. Imali su petlju privesti egal utakmicu kraju te su pokazali kvalitetu u završavanju dvoboja. Nadmoćna su ekipa u odnosu na nas. Kao trener moram čestitati svojim igračima jer su odigrali na maksimumu i imali petlju dobro stajati na terenu, parirati protivniku i doći u šansu da u samom finišu utakmice budemo blizu – izjavio je trener KK Zadar Ante Nazor nakon jučerašnjeg poraza i detektirao razloge zbog kojih se njegova momčad nije s novim velikim skalpom vratila doma – odlučilo je par izgubljenih lopti u prijenosu i par isteka napada. Trebao nam je neki lagani poen, skok u napadu ili kontra da se utakmica okrene na našu stranu. No, sport je takav.


Zadrani su u Podgoricu otputovali bez trojice bitnih igrača, dvojice iz vanjske linije. Stoga treneru Nazoru i nije preostalo puno do li pokušati parirati euroligašu s visokom petorkom. I umalo je upalilo. No, iskusna momčad poput Budućnosti na koncu se adaptirala i dozvolila Zadranima samo osam poena u posljednjoj četvrtini. Svih osam djelo Luke Žorića.

- Vaughn je povrijeđen i još uvijek traje rehabilitacija, dok je Little pod suspenzijom jer je zakasnio na treninge nakon pauze poslije kupa. Ovoj ekipi nedostaju tri Amerikanca jer je jedan pao na doping testu. No, koga nema bez njega se mora – zaključio je Nazor.

Zadrane za vikend očekuje težak okršaj protiv Crvene zvezde u susretu u kojem domaćini mogu puno toga dobiti, a gosti ništa ne mogu izgubiti.

Utakmica se igra u subotu s počekom u 17 sati u dvorani „Krešimir Ćosić“.