Hrvatska
Regija
FOTO: Budućnost voli Zadar

FOTO: Budućnost voli Zadar

Autor: Paulo Sarić

Iako su se domaćini nudili cijelu utakmicu, ozljedama i suspenzijama oslabljeni Dalmatinci nisu uspjeli doći do prve pobjede u Podgorici nakon više od deset godina.

Košarkaši Zadra poraženi su na gostovanju u Morači te će o svojoj sudbini na Jadranu odlučivati u posljednja dva kola regionalne lige. Iako su čitavu utakmicu pružali vrlo dobar otpor favoriziranom domaćinu košarkaši Ante Nazora na koncu su poraženi od Budućnosti rezultatom 75-69.

Zadrani su agresivno i koncentrirano otvorili susret i od prve minute pokazali da neće biti lagan zalogaj crnogorskom euroligašu. Iskusni Luka Žorić stvarao je domaćinima velike probleme s poludistance, a taman kada su se Repešini momci počeli buditi i na krilima šest vezanih poena mladog Bitadzea prešli u vodstvo uslijedio je blitzkrieg hrvatske momčadi. Tri trice, jedna Mislava Brzoje i dvije kapetana Šime Špralje, zakotrljale su gostujući nalet 0-11 nakon kojeg je semafor pokazivao 21-27.

FOTO: KK Budućnost VOLI

Agresivnost, agresivnost, agresivnost, agresivnost, agresivnost... tražio je u tim trenucima od svojih momaka nekadašnji hrvatski izbornik. A kako je vrijeme odmicalo počeo ju je i dobivati. Duža klupa omogućila je domaćinima držanje ritma i nakon dubokih rotacija, dok su Zadrani sa samo sedam igrača počeli gubiti korak. Ipak, nove dobre role Žorića i Božića, u kombinaciji s lošim šutom Budućnosti za tri poena, držale su Zadrane u prednosti sve do sekundu prije odlaska na veliki odmor kada je Sead Šehović tricom 'poništio' prvih 20 minuta igre pa se u svlačionice otišlo s rezultatom 45-45.

Agresivna igra gostiju uzela je svoj danak pa su već sredinom treće četvrtine četiri od pet visokih igrača Zadra imala po tri osobne pogreške, no ulazak Lovre Bašića donio je napadačku fluidnost pa smo sve do otvaranja posljednje dionice gledali igru koš-na-koš. Pri vodstvu domaćina 66-63 nešto manje od sedam minuta prije kraja trener Nazor je nakratko pokušao s receptom koji je prije nekoliko dana upalio protiv Cibone. Ovaj put s Brzojom umjesto Božića na poziciji razigravača.

FOTO: KK Budućnost VOLI

No, od te je ideje brzo odustao, a loptu je u svoje ruke uzeo iskusni Luka Žorić. Šest vezanih poena 34-godišnjeg centra držalo je goste u igri pa se u posljednje dvije minute ušlo s minimalnom prednošću Budućnosti (70-69). A tad je do izražaja došla individualna kvaliteta i bolja momčadska obrana domaćina. Edwin Jackson je iskoristio kašnjenje Božića pri izlasku iz bloka, a Gordić je bio mirne ruke s linije slobodnih bacanja pa su bodovi ostali u Podgorici.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Earl Clark i Goga Bitadze s 18, odnosno 15 poena, pa Zadru nije pomoglo ni vrlo dobro izdanje Žorića koji je ubacio 22 koša.

Rezultati by SofaScore