Hrvatska
FSV pobjedom nad Zadrom napravio veliki korak ka završnom turniru

FSV pobjedom nad Zadrom napravio veliki korak ka završnom turniru

Autor: Paulo Sarić

Gostima nije pomogao ni raspoloženi Duje Brala koji je bio na korak od trostruko-dvocifrenog učinka.

Riječki FSV na domaćem je terenu u 15. kolu Jedinstvene kadetske lige slavio protiv Zadra rezultatom 103-83 i odvojio se na pobjedu viška nad Dalmatincima u borbi za plasman na završni turnir kadetskog natjecanja. Domaćini su od početka pokazali veću kvalitetu te su u jednom trenutku imali i 26 poena prednosti, što su Zadrani uspjeli barem donekle ublažiti u samoj završnici.

Za razliku od prošlog međusobnog susreta ovih suparnika u kojemu su Zadrani nastupili bez Gabrijela Majice i Edisa Kormana, momčad Marka Selina danas je imala usluge navedenog dvojca, no ni to joj nije pomoglo da dođe do pobjede u izravnom dvoboju za plasman na završnicu kadetske lige. Domaćini su od početka pokazali da će ovo biti njihov dan te su otvorili utakmicu s 8-1, da bi se već početkom druge dionice, nakon trice Mislava Kolića, odvojili i na prvu dvoznamenkastu prednost (26-16). Gosti su u nekoliko navrata prišli na sedam koševa zaostatka, no igrači Mladena Šarčevića bi lakoćom odbili svaki nalet Dalmatinaca, pa se na odmor otišlo s 50-36 za domaćine.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Raspoloženom se Koliću u nastavku priključio i Marko Jurković pa se FSV vrlo brzo odvojio i na 20 razlike (60-40). Za razliku od FSV-a, Zadrane nije služio šut za tri poena što je stvaralo taktičke probleme Selinovim momcima koji su se morali puno više oslanjati na prodore za koje i nije bilo previše prostora. Prednost Šarčevićevih momaka sredinom se treće četvrtine stabilizirala na dvadesetak razlike, da bi domaćini novom serijom 9-2, koju je polaganjem okončao Anton Turina, na ulasku u 33. minutu otišli na najvećih 26 razlike (83-57) nakon čega je pitanje pobjednika bilo riješeno.

Do kraja su Zadrani uspjeli ubaciti čak 26 koševa i popraviti individualnu statistiku, u čemu je prednjačio mladi Duje Brala, no najbliže što su se primaknuli bilo je minus 19 (101-82) minutu i pol prije kraja.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Domaćine su do sedme pobjede predvodili Kolić i Jurković s po 24 koša, čemu je prvi dodao i deset skokova, a potonji njih osam uz sedam asistencija, dok je najbolji u dalmatinskim redovima bio Duje Brala ubacio 22 poena, uhvatio 12 lopti i podijelio sedam dodavanja.

FSV se nakon 14 utakmica nalazi na četvrtom mjestu na tablici s polovičnim omjerom, dok su Zadrani peti sa šest pobjeda i sedam poraza.