Europa i Svijet
Hrvatska
Fuenlabrada potisnuta iz zone doigravanja, nova ozljeda Marka Popovića

Fuenlabrada potisnuta iz zone doigravanja, nova ozljeda Marka Popovića

Autor: Branko Tabak

Murcia sve bolja.

Sudionik Final Foura FIBA-ine Eurolige Murcia u uzlaznoj je formi. Kako se sezona odmiče kraju rezultati su sve bolji. Osjetila je to na svojoj koži Fuenlabrada hrvatskog reprezentativca Marka Popovića.

Murcia je u 27. kolu Endesa ACB lige slavila 82-62 i uskočila u zonu doigravanja iz koje je potisnula Popovićevu momčad. 

Podsjetimo, Fuenlabrada je sjajno ušla u sezonu i dugo vremena bila najbliži pratilac vodećeg Reala. Pad forme poklopio se Popovićevom ozljedom zbog koje nije nastupio ni na utakmicama reprezentacije u rodnom Zadru u skopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Rumunjske i Nizozemske.

Na ovoj je utakmici, kako javlja ACB.com, Popović se opet ozlijedio, igrao je manje od dvije minute, a statističke rubrike ostale su mu prazne.

U drugoj utakmici večeri Valencia je u derbiju pobijedila Baskoniju 81:77 te im se približila na pobjedu zaostatka. Baskonia i Barcelona sada imaju omjer 19-8, a Valencia 18-9. Vodeći Real je na omjeru 24-3..

Peto mjesto drži Unicaja (16-11), dok su se od šestog do devetog poredale momčadi s istim omjerom (15-12): Andora, Muria, Gran Canaria i Fuenlabrada.