Hrvatska
Regija
FOTO: Gabrić se 'raspištoljio' i tricama prekinuo splitski niz poraza

FOTO: Gabrić se 'raspištoljio' i tricama prekinuo splitski niz poraza

Svih 19 poena postigao je u zadnjih 14 minuta utakmice.

Žuti su se vratili pobjedama, u dvoboju 5. kola Druge ABA lige Split je na Gripama svladao Spars iz Sarajeva s 84:70 (12:14, 27:23, 20:15, 25:18). Bila je to psihički teška utakmica za momčad Antu Grgurevića, koja je imala tri poraza zaredom i dugo se tražila protiv Sparsa da bi utakmicu prelomila početkom posljednje četvrtine kada je s 59:54 otišla na 66:54.

- Imali smo nekoliko raspoloženih pojedinaca, koji su intervalno podizali momčad. Mi najbolje djelujemo kada momčadski igramo obranu, a imali smo situacija kada smo bili mekani i tada gubimo samopouzdanje. Kada nam je proradio šut, riješili smo utakmicu - rekao je Splitov trener Ante Grgurević.

U početku su vukli Pavle Marčinković (14 poena, 9 asistencija i 4 skoka) i Mate Kalajžić (16 poena, 4 skoka, 3 asistencije), u drugom dijelu svoj doprinos dao je Bruno Rebić (9 poena, 3 ukradene), na nivou su bili Mateo Kedžo  (12 poena, 5 skokova) i Darko Bajo (9 poena, 9 skokova, 7 asistencija), a ključne su bile trice Tomislava Gabrića (svih 19 poena, od čega 5 trica, postigao je u posljednjih 14 minuta utakmice).

- Očekivano teška utakmica nakon naša tri poraza zaredom, ovo je bilo više od same utakmice. Došao nam je protivnik bez pobjede, a u prva četiri kola igrao je s tri prvoplasirane ekipe. Znali smo što nas čeka, čestitam momcima, bilo je pogrešaka, prodanih lopti, ali najvažnije je da smo na kraju uspjeli ući u utakmicu i ostvariti pobjedu - kazao je Grgurević.

Vrijedi napomenuti da je prve službene seniorske minute upisao junior Viktor Šarić, mladić, koji je prošao sve reprezentativne selekcije i jedan je od onih na kojima Split gradi budućnost.