Hrvatska
Glavan detektirao grobare hrvatske košarke

Glavan detektirao grobare hrvatske košarke

Autor: Branko Tabak

Reakcija predsjednika KK Alkar Denisa Glavana na kolumnu novinara Basketball.hr-a Paula Sarića.

Nakon serije afirmativnih članaka o Sinju, sinjskoj košarci. fantastičnim navijačima i KK Alkar, dogodio se i jedan u kojem je novinar portala Basketball.hr Paulo Sarić apostrofirajući sve dobre strane Sinja kao grada košarke, prozborio koju i s negativnim predznakom. U kolumni Spašavanje alkara Ryana dao je viđenje jučerašnje utakmice između Alkara i Šibenika.

Nije dugo trebalo čekati na priopćenje predsjednika KK Alkar i dogradonačelnika Sinja Denisa Glavana, jednog u nizu političara na visokim pozicijama u hrvatskom sportu u kojem kolegu Sarića proziva za pristrano pisanje protiv Alkara. Bez argumenata, koristeći se rječnikom iz predizbornih političkih kampanja, naziva ga grobarom hrvatske košarke koji baca u sjenu sve dobro u hrvatskoj košarci.

Kako i prilični ozbiljnom i nepristranom portalu koji ne dopušta podjelu hrvatske košarkaške scene na veliku i malu, košarkaške karte na našu i njihovu i košarkaša na nevažne i važne, portal koji diže glas protiv nasilja na tribinama i nasilja nad navijačima, protiv nepravdih sudačkih propusta (nenamjernih, namjernih i zlonamjernih) prema igračima Alkara, Hermesa ili Šibenika objavljujevo priopćenje u cijelosti, baš onako kako nam ga je i dostavio gospodin Glavan. Samim tim ograđujemo se od možebitnih pravopisnih pogrešaka, kojih se nađe i u našim tekstovima. Svi smo ljudi. Griješimo, bili suci, novinari ili političari.  

Priopćenje na članak basketball.hr autora g. Paula Sarića

- Poštovani, ovim putem sam dužan reagirati kao predsjednik KK Alkara, jer se ja ne mogu oteti dojmu kako gospodin novinar Sarić pristrano piše u korist ni znam koga i nije me briga, ali protiv našeg Alkara i to notorne laži, pa sam dužan kao predsjednik reagirati i iznijeti nekoliko činjenica.

Kao prvo, nikad nisam i neću se uvesti u situaciju da se pitam kako to da su Jazine imale 39 a Škrljevo 17 slobodnih bacanja, naprimjer. Niti dovodit regularnost same utakmice te ili bilo koje druge. Ali pošto znam koliko su moji dečki željeli ovu pobjedu i koliko su mukotrpno trenirali da bi postigli dobar rezultat, žalosti me kada vidim da još uvijek postoje sijači mržnje i grobari Hrvatske košarke koji sve ono što je dobro u Hrvatskoj košarci žele baciti sjenu i zanemariti da je u Sinju bilo 1200 gledatelja, dvorana puna, cijeli grad je „lud“ za košarkom. I sada to treba sve baciti i reći da je nama netko nešto poklonio.

E pa gospodine Sarić, nije! Da ste bili na utakmici, to bi se i uvjerili. Pogledajte stream ponovno, pa ćete vidit da ne govorite istinu. A ponavljam, ovu utakmicu su dobili zajedno igrači, stožer i navijači. Nipošto ne suci, kako Vi aludirate.

Moram se dotaknuti i utakmica protiv Cibone i Hermesa, gdje su se dogodile dvije pogreške sudaca, jedna protiv Alkara, druga u korist. Pa i suci su ljudi, pa nekad pogriješe, ali ih ne treba razapinjati. Ovim putem čestitam momčadi GKK Šibenika na fer i borbenoj igri. Isto tako našim „suparnicima“ u borbi za opstanak Kaštelama, Jazinama, Zagrebu i Hermesu puno sreće i sve najbolje u njihovim nastojima da izbore opstanak.

A Vama poručujem, kao i svima koji pišu iz „neutralnog kuta“ da se pri spominjanju imena „KK Alkar“ sjete da su Alkari čestiti i pošteni momci i da se njegova uprava, treneri i i grači ne bave ničim osim sportom. A Vaše insinuacije zadržite za sebe.

S poštovanjem!

Denis Glavan, predsjenik KK Alkar