Regija
HKK Široki: Momčad iz vlastite škole je jedini ispravan put

HKK Široki: Momčad iz vlastite škole je jedini ispravan put

Autor: Dnevni Avaz/BH Basket Photo: HKK Široki

Predsjedni Igor Jelčić mora biti zadovoljan.

Tijekom regularnog dijela natjecanja, a potom i Lige za prvaka, košarkaši Širokog suvereno drže prvu poziciju u prvenstvu BiH.

Ispred su aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, mostarskog Zrinjskog, i sarajevskog Sparsa, koji je ove sezone keoz Drugu ABA ligu potvrdio kvalitetu.

Široki ima novu momćad sastavljenu od domaćih snaga. Prošle sezone su u Ligi za prvaka bili posljednji, a ove već ubiru značajne plodove svog rada.

- Dosta rano smo počeli pripreme za novu sezonu, već 1. svibnja, i sav taj trud je urodio plodom, rekao je za Avaz predsjednik Širokog Igor Jelčić.

Njihov prvi cilj je bilo osiguranje Lige za prvaka.

- Počeli smo dobro, držali smo lidersku poziciju i onda je bilo neminovno da se kao sljedeći cilj istakne Druga ABA liga, što donose prve dvije pozicije ili finale Prvenstva BiH. To je sada naš cilj, a do tada ima jako puno posla, naglasio je Jelčić.

Predsjednik Širokobriježana ističe vrijednost ovog projekta:

- Cijela ova ekipa je, praktično, naša, doveli smo samo Gorana Filipovića iz Splita te Amerikanca D.J. Fenera. Naši stariji igrači imamu 22, 23 godine, poslije se na njih nadovezuju i oni mlađi pa smo u ovom sastavu dvije sezone. Ovo je jedini ispravni put, odnosno kako klubovi u malim sredinama mogu funkcionirati.

Široki je kolo prije kraja osigurao prvu startnu poziciju u doigravanju. Ostala im je utakmica sa Sparsima na Pecari koja je ponovo mamac za gledatelje.

- Sve je više ljubitelja košarke u Širokom, iako smo uvijek imali određenu masu ljudi u dvorani koji su bili uz nas. Želimo da u preostalim utakmicama što više navijača i ljubitelja košarke iz cijele regije kako bi podržali ekipu i kako bi ostvarili cilj. U dvorani Pecara smo naviknuli na dobre rezultate i trenutna pozicija je ono gdje publika i želi vidjeti svoj klub,  zaključuje Igor Jelčić.