Hrvatska
Hrabri Slavonci držali Zadrane u šahu do same završnice

Hrabri Slavonci držali Zadrane u šahu do same završnice

Autor: Paulo Sarić

Iako su i drugi put pružili dobar otpor kadetima dalmatinskog abaligaša, Brođani su ponovno ostali bez bodova.

Kadeti Zadra došli su do novog gostujućeg trijumfa u Jedinstvenoj kadetskoj ligi. Momčad Marka Selina pobijedila je u Slavonskom Brodu istoimenog protivnika rezultatom 70-76 i došla do svoje pete pobjede u kadetskom natjecanju.

Bio je to susret sličan prvom ovosezonskom igranom u Zadru. Gosti su se rano odvojili na dvoznamenkastu prednost te su već na ulasku u osmu minutu, nakon trice Dina Ninčevića, poveli 10-20, no ponajbolji igrač slavonskog sastava Luka Špehar je potom inicirao domaću seriju 7-0 koja je zadržala utakmicu u kompetitivnim vodama. Sljedećih se nekoliko minuta igrali koš na koš, da bi domaćini poluvrijeme završili serijom 11-0 koja im je donijela minimalnu prednost pred odlazak u svlačionice (39-38).

Upalilo je to alarme u redovima dalmatinskog sastava, no KK Slavonski Brod 1947 se hrabro držao sve do sredine posljednje dionice. Još je na ulasku u 34. minutu semafor pokazivao 56-58, samo dva koša prednosti za goste, no potom je uslijedila serija Zadra 2-7 kojom je Selinova momčad uhvatila dah. Luka Meštrić je položio pod prekršajem i zabio dodatno slobodno bacanje, da bi potom Brala i Majica povećali na plus sedam (58-65).

Ipak, ni tu nije bio kraj. Matko Jagar je ubacio šest poena u kratkom roku i vratio svoju momčad na smo koš zaostatka što je primoralo trenera Selina na minutu odmora uoči same završnice.

Možda i ključnom pokazala se nesportska pogreška Marka Kremera koja je omogućila gostima dva bacanja i loptu sa strane što su Zadrani iskoristili i preciznim izvođenjem penala u završnici došli do pete pobjede nakon deset kola Jedinstvene kadetske lige.

Goste su s po 16 koševa vodili Duje Brala i Gabrijel Majica, dok je najefikasniji u domaćim redovima bio Jagar s 21 poenom i čak 16 skokova.