Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Hrvati briljiraju u dresu Beograda, Pavin i Krajnović pokazali raskoš talenta

Hrvati briljiraju u dresu Beograda, Pavin i Krajnović pokazali raskoš talenta

Autor: Z.D. Photo: Šime Zelić/Marin Sušić

Juniorski euroligaški turnir

Tri Hrvata u dresu momčadi Next Generation Beograd osvojila su drugo mjesto skupine B juniorskog euroligaškog turnira u glavnom gradu Srbije te tako osigurali borbu za treće mjesto protiv turske ekipe Tofas Bursa koja je bila druga u skupini A. Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 13 sati.

Boje NG Beogradu branili su Zadranin David Pavin, igrač Sonik Puntamike koji je briljirao protiv Lietkabelisa, Luka Krajnović, igrač Cibone koji je odigrao odlične utakmice protiv Lietkabelisa i Asvela, u kojoj je bio posebno raspoložen, te Toni Bilić, igrač Cedevita Olimpije.

U finalu turnira ogledat će se Crvena Zvezda i ASVEL. Zanimljivo je da je Beograd bio bolji od Asvela, ali je zbog visokog poraza od Mege (66:86) na otvaranju turnira završio na drugom mjestu u skupini. U zatvorenom krugu momčadi s omjerom 2:1 Mega je na kraju bila treća jer je od Asvela poražena s čak 36 poena razlike (88-52).

3. kolo 

Next Generation Team Beograd - Lietkabelis 90:73

Zadranin David Pavin (Sonik Puntamika) je postigao 18 poena uz 5 skokova i 3 asistencije, Luka Krajnović (Cibona) je uz 14 poena imao 7 asistencija i 2 skoka, a Toni Bilić (Cedevita Olimpija) 5 poena uz 2 skoka.

2. kolo 

Next Generation Beograd - ASVEL 93:87

Luka Krajinović je zabio 19 poena uz 7 skokova i 6 asistencija, a David Pavin 5 poena uz 2 skoka dok Toni Bilić nije ulazio u igru.

1. kolo 

Next Generation Beograd - Mega Mozzart 66:86

David Pavin je uz 6 poena imao 3 skoka i asistenciju, a Luka Krajnović uz 4 poena 2 skoka. Toni Bilić je igrao osam minuta, bez poena.