Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Hrvatske juniorke ispale iz divizije A: Znaju igrati, ne znaju pobjeđivati

Hrvatske juniorke ispale iz divizije A: Znaju igrati, ne znaju pobjeđivati

Autor: Branko Tabak

Hrvatska je još jednom izgubil dobivenu utakmcu.

Ženska juniorska reprezentacija je na Europskom prvenstvu izgubila još jednu dobivenu utakmicu. U razigravanju za plasman od 13. do 16. mjesta bolja je bila Bosna i Hercegovina 73-70.

Nema dvojbe da je Hrvatska kvalitetnija ekipa, no to nije znala pokazati. Ista stvar se dogodila protiv Izraela. U pripremnom razdoblju Hrvatska je pobijedila istog suparnika s 40 razlike, a na ulasku u posljednju četvrtinu danas imala je prednost od 10 poena.

Činjenica je da ove djevojke znaju igrati, ali ne i pobjeđivati. Barem su se tako prezentirale na EP u Sarajevu.

Poraz nakon produžetka u osmini finala od Rusije (koja je dogurala do polufinala), potpuno je obezglavio hrvatsku reprezentaciju. Djevojke očekuje još utakmica za 15. mjesto koja rezultatski ne donsoi ništa. Protivnik će biti poražena ekipa iz ogleda Litve i Srbije.

Tko zna kako bi se prvenstvo rasplelo za Hrvatsku da su mirno privele kraju tu utakmicu protiv Rusije. Možda bi na krilima te pobjede poletjele i do postolja. No, poraz, takav kakav jest, se dogodio, a djevojke kao da se još uvije nisu oporavile od njega. A morale su.

Zato su i stigli porazi od Izraela i BiH, koje su, objektivno, slabije ekipe od Hrvatske.

Zašto se sve dogodilo baš po ovom scenariju u svom će izvještaju Savezu pokušati objasniti prvi čovjek struke, izbornik Dean Nemec.