Regija
Union Olimpija vratila još jednog igrača

Union Olimpija vratila još jednog igrača

Autor: Paulo Sarić

Radulović bi trebao biti posljednje domaće pojačanje jedinog slovenskog predstavnika u ABA ligi.

Union Olimpija nastavlja sa slaganjem ekipe. Nakon Erjona Kastratija i Jana Špana u Ljubljanu je došao, tj. bolje rečeno vratio se, snažni centar Bojan Radulović. Visoki Subotičanin sa dvojnim državljanstvom košarkom se počeo baviti u rodnome gradu, da bi sa 11 godina preselio u Sloveniju. Nakon svoje 15. godine pridružio se omladinskom pogonu ljubljanskog kluba u kojemu se zadržao tri godine bez prilike u prvoj momčadi. Seniorsku je karijeru započeo na posudbi u Slovanu, da bi nakon toga potpisao dvogodišnji ugovor s Heliosom. Svoje jedino dosadašnje abaligaško iskustvo stekao je tijekom sezone 2014/15 u Metalcu gdje je ubilježio nastup na 14 utakmica sa zanemarivim učinkom, nakon čega je uslijedio povratak u Sloveniju. Najbolje je brojke bilježio pretprošle sezone u klubu iz Škofje Loke gdje je bilježio 13 koševa i gotovo osam skokova u prosjeku, da bi lanjsku sezonu proveo u Primorci sa nešto skromnijim učinkom.




- S dolaskom Radulovića Union Olimpija je dobila još jednog povratnika u klub. Slovenski centar će zasigurno dobiti priliku u zeleno-bijelom dresu i vjerujemo da će je iskoristiti. Naša očekivanja su bila jasno predstavljena i s veseljem je prihvatio izazov – kazao je trener Zmajčeka Gašper Okorn za službene stranice kluba.

- Zahvalan sam treneru i vodstvu kluba na pruženoj prilici. Niti trenutka nisam oklijevao jer je povratak u Union Olimpiju bio moja dugogodišnja želja. S ponosom ću nositi zeleno-bijeli dres i pokušat ću pomoći ekipi najbolje što mogu – rekao je visoki igrač koji se obvezao na jednogodišnju vjernost slovenskom klubu.

Direktor Ljubljančana na predstavljanju je kazao da je Radulović možda zadnja prinova koja ima slovensko državljanstvo te da će se klub sada okrenuti ka dovođenju stranih, po mogućnosti američkih, pojačanja.