Regija
Hrvoje Vlašić više nije trener prve momčadi HKK Zrinjski

Hrvoje Vlašić više nije trener prve momčadi HKK Zrinjski

Autor: večernji.ba

Hoće li prihvatiti ulogu voditelja omladinskog pogona?

Tako je odlučio Upravni odbor mostarskog kluba. Bit će veliki izazov za dosadašnjeg pomoćnika trenera Hrvoja Vlašića na klupi Zrinjskog, kao i izbornika bh. vrste Vedrana Bosnića, u čijem se stožeru nalazio, javlja portal Večernji.ba.

Poznato ime

Tihomir Mustapić poznato je sportsko ime iz posuške obitelji koja je mnogo dala sportu, ne samo u BiH, nego i u Hrvatskoj. Najmlađi od trojice braće (Dragan i Ivan) Tihomir je osim matičnog kluba Posušje, igrao je i za Široki u vrijeme kada je momčad s Pecare nastupala u regionalnoj ABA ligi. Kako su nam kazali iz Uprave kluba, dosadašnjem treneru Hrvoju Vlašiću bit će ponuđeno mjesto voditelja omladinskog pogona. O ponuđenom mjestu Vlašić se još se nije odredio. U Zrinjskom je još živo i trenutačno se radi s omladinskim izabranim vrstama do stanke koja će nastupiti 10. srpnja. Trenutačno su na okupu svi juniori i nekoliko prvotimaca koji su pod ugovorom. Pod vodstvom trenera Mustapića, Borisa Džidića i Mirana Pehara treniraju dvaput dnevno. Većina igrača kojima je ugovor istekao, odmah po završetku naporne sezone napustili su Mostar i otišli na odmor. Kako nam je kazao Darko Smiljanić, direktor Odjela za odnose s medijima, u klubu su već pregovarali s nekoliko igrača koji su nosili majicu Zrinjskog prošle sezone i postigli su usmeni dogovori oko suradnje. No, poručio je kako će ipak glavnina momčadi u idućoj sezoni biti dosta izmijenjena i klub će se okrenuti mladim igračima koji bi kroz iduću sezonu trebali dobiti priliku.

Obnova Đačkog doma

Smiljanić je istaknuo kako je u cilju stvaranja što boljih uvjeta za rad počelo i renoviranje dvorane Đački dom.

– Želim naglasiti kako smo završetkom sezone za omladinske kategorije te završetkom škole napokon započeli s unutarnjim renoviranjem dvorane Đački dom. Kroz sljedećih mjesec dana odvijat će se radovi na promjeni parketa i uređenju kompletnog interijera dvorane u koju dosad nikad nije ozbiljnije ulagano te se nadam kako će se napokon stvoriti normalni uvjeti za sve korisnike dvorane – istaknuo je Darko Smiljanić. Problem sportske infrastrukture, posebice kada je riječ o dvoranskim sportovima u Mostaru, traje dugi niz godina. Sportska sredina koja je dala mnogo istaknutih sportaša u raznim sportovima zaslužila je primjerenije sportske uvjete. Sadašnja dvorana na Bijelom brijegu nedostatna je za brojne sportaše koje ima Grad Mostar.