Hrvatska
Hvalevrijedan projekt OKK Dražen Petrović uz podršku Europske unije

Hvalevrijedan projekt OKK Dražen Petrović uz podršku Europske unije

Autor: Branko Tabak

Košarka za sve!

KK Zapad nije jedini klub u projektu EU fondova! Nakon objave intervjua sa sportski direktorom i trenerom kadeta ovog kluba Porinom Poredošom stigla je reakcija iz Omladinskok košarkaškog kluba Dražen Petrović koji je u prosincu 2018. započeo s provedbom projekta pod nazivom „Košarka za sve!“ 

Projekt je osmišljen kako bi omogućio djeci i mladima u nepovoljnom položaju (djeca i mladi koji imaju nezaposlene roditelje, žive u jednoroditeljskim obiteljima, roditelji su korisnici dječjeg doplatka za djecu, djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca koja dolaze iz obitelji s troje i više djece) s područja Šibensko-kninske županije sudjelovanje u sportsko rekreacijskim aktivnostima, uz koordinaciju i vodstvo stručnih osoba u sportu – trenere/instruktore. 

Djeca i mladi uključeni u projektne aktivnosti, kroz treninge i utakmice upoznaju se s osnovama košarke, tehničkim i taktičkim komponentama igre, stječu razne vještine, razvijaju timski i natjecateljski duh što pozitivno utječe na njihov psihofizički razvoj, stječu nova prijateljstva te ujedno otkrivaju svoje, do sada neotkrivene talente. 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Čestitke Šibenčanima. Nadamo se da smo ovom objavom ispravili 'netočni navod'. Sretno dalje!