Regija
Igokea prvak Bosne i Hercegovine, što će odlučiti HKS?

Igokea prvak Bosne i Hercegovine, što će odlučiti HKS?

Autor: Branko Tabak

Susjedi su prerezali.

Košarkaški savez BiH je obavijestio košarkaške klubove i cjelokupnu sportsku javnost u BiH da je donesena Odluka o završetku košarkaškog Prvenstva Bosne i Hercegovine za žene i muškarce u natjecateljskoj sezoni 2019/2020, objevljeno je na Facebook stranici HKK Široki. 

Na temelju konačnog plasmana/poretka košarkaških klubova u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za žene i muškarce u natjecateljskoj sezoni 2019/2020 proglašeni su:

• Prvak Bosne i Hercegovine za žene je ŽKK ”RMU Banovići” – Banovići
• Prvak Bosne i Hercegovine za muškarce je KK ”Igokea” – Aleksandrovac

Odluku je donio Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj hitnoj telefonskoj sjednici, uvažavajući sve okolnosti vezane za složenu epidemiološku situaciju, radi sprečavanja širenja i suzbijanja zaraznih bolesti, odnosno korona virusa (COVID – 19).

HKK Široki je tako završio sezonu na 2.mjestu uz 16 pobjeda i 4 poraza.

Jedna po jedna zemlja zaključavaju prvenstva, većina ih stanje na ljestvici u trenutku prekida uzima kao konačno. Manji dio nih, Slovačka primjerice, su se odlučili za poništavanje sezone.  

Podsjetimo, HKS je natjecanja pod svojom ingerencijom odgodio do 1. travnja. Sigurno je da se u sljedeća dva tjedna neće stvoriti uvjeti za nastavak. Na koji će se sljedeći korak odlučiti čelni ljudi Saveza? Nova odgoda ili prekid? Proglašenje prvaka ili poništenje sezone?