Europa i Svijet
Hrvatska
Igor Miličić ostaje u Poljskoj

Igor Miličić ostaje u Poljskoj

Autor: Paulo Sarić

Mladi hrvatski stručnjak potpisao je novi jednogodišnji ugovor nekoliko mjeseci nakon što je osvojio nagradu za trenera godine.

Igor Miličić produžio je ugovor s Anwilom, objavila je jučer službena stranica poljskoga kluba. Na nedavnom sastanku nadzorni je odbor potvrdio odluku i amenovao ostanak hrvatskog stručnjaka.

Miličić je trenersku karijeru započeo 2014. u AZS Koszalinu, a kod sadašnjeg je poslodavca prešao naredne godine, i to nakon najgore sezone u povijesti tog poljskog kluba. Prošle je godine momčad trenera rođenog u Slavonskom Brodu ligaški dio sezone zaključila na prvome mjestu, da bi u doigravanju iznenađujuće izgubila od Energa Czarni Slupska. Uzrok ranom ispadanju iz doigravanja bile su ozljede koje su u kombinaciji s pravilima o broju stranaca primorale mladoga trenera na rotacije koje su utjecale na kemiju i uigranost momčadi te rezultirale lošim igrama. No, trener godine u Poljskoj je dobio novu priliku na čelu momčadi s juga najveće slavenske države u Europskoj uniji.

- Gladan sam pobjeda i gladan sam osvete. Prošle smo sezone ostvarili dobar rezultat, no nismo uspjeli ispuniti ambicije naših navijača. Osobno smatram da će se naporan rad prije ili kasnije isplatiti, te sam presretan što su mi uprava i vlasnici dali povjerenje i obećavam da ću učiti sve što je u mojoj moći da naredna sezone poluči bolje rezultate – rekao je hrvatski trener za službene stranice Anwila.




Ostanak hrvatskog stručnjaka predstavlja rijedak period kontinuiteta na klupi poljskog sastava koji je od 2010. do 2015. godine promijenio čak sedam trenera.

- U dvije godine koliko je na našoj klupi, Igor Miličić je napravio dobar posao. Prve je sezone ostvario bolji rezultat negoli je itko očekivao, dok je većinu prošle proveo na čelu tablice prije no što je doživio bolan poraz u četvrtfinalu – rekao je predsjednik odbora direktora Wloclawa Arkadiusz Lewandowski.

Tijekom protekle dvije sezone Miličić je vodio 64 utakmice u domaćem prvenstvu u kojima je upisao 49 pobjeda, te 15 susreta doigravanja gdje je pobijedio u njih šest.