Europa i Svijet
Igrač s NBA iskustvom prijeti Cedeviti

Igrač s NBA iskustvom prijeti Cedeviti

Autor: Paulo Sarić

Cedevitin protivnik u EuroCupu doveo je igrača s NBA iskustvom

Suparnik Cedevite i momčad protiv koje naš prvak otvara svoje sudjelovanje u EuroCupu naredne sezone, FIAT Torino, ne prestaje s pojačanjima. Nakon što su već ranije doveli Antonija Ianuzzija, Diantea Garreta,  Trevora Mbakwea i Andrea Jonesa klub sa sjevera Italije postao je bogatiji za još dva imena. S Deronom Washingtonom je produljena suradnja, dok je Lamar Patterson novi igrač torinskih žutih, objavljeno je na službenim stranicama kluba.

Jedan od najboljih igrača Torina iz prošle sezone, Deron Washington, ostat će i naredne sezone u žutome dresu. Iskusni krilni igrač pohađao je sveučilište Virginia Tech na kojemu je proveo četiri godine. Nakon što je 2008. biran predzadnjim odabirom na NBA draftu od strane Detroit Pistonsa odlučio je profesionalnu karijeru započeti u Izraelu. Iako je sredinom 2009. potpisao dvogodišnji ugovor s momčadi iz Detroita u najjačoj ligi svijeta nikada nije zaigrao. Preko Razvojne lige je došao do drugog razreda španjolske košarke u kojemu je proveo dvije sezone prije nego se vratio u Izrael. U Italiji je prvi put zaigrao 2013. kada je obukao dres Pistoie, a prošlo je ljeto potpisao za Torino i u kratkom roku postao jedan od najboljih igrača momčadi s 13.1 košem, 8.5 skokova i 2.2 asistencije u prosjeku.


Suparnik Cedevite je jutros doveo još jednog Amerikanca. Radi se o 25-godišnjem šuteru Lamaru Pattersonu koji u Italiju dolazi iz Portorika. Nakon što je završio sveučilište Pittsburgh 48. je odabirom izabran od strane Milwaukee Bucksa i iste noći zamijenjen u Atlantu. Kao novak u ligi nije se uspio izboriti za mjesto u momčadi pa je odlučio zaigrati u Turskoj, u dresu Tofaşa, što mu je bilo prvo, i dosad jedino, iskustvo igranja s ove strane Atlantika. U 29 utakmica turske prve lige prosječno je zabijao 11.2 poena uz 3.4 skoka i 2.2 asistencije po susretu. San o igranju u NBA-u ostvario mu se 2015. godine kada je potpisao za Hawkse odigravši 35 susreta u najjačoj ligi svijeta. Naredne je dvije sezone pokušao ponoviti to iskustvo no uspio je nastupiti na tek pet susreta, ponovno u dresu Atlante, dok je većinu vremena proveo u Razvojnoj ligi.

- Sretni smo i ponosni što možemo predstaviti vrhunskog igrača koji ima iskustvo igranja na najvišoj razini. S entuzijazmom je prihvatio dres FIAT Torina željan dokazati svoju vrijednost u talijanskom prvenstvu – kratko je kazao izvršni podpredsjednik torinskog sastava Francesco Forni.


Patterson će u Italiju doći iz Portorika gdje je preselio nakon završetka američke sezone. U 12 utakmica tamošnjeg doigravanja prosječno je zabijao 17 koševa uz šest skokova i 5.4 asistencije po susretu. Ugovor je potpisan na jednu sezonu.