Hrvatska
Igrama u Škrljevu ću pokazati da su neki pogriješili

Igrama u Škrljevu ću pokazati da su neki pogriješili

Autor: Duje Jurić

Nesuđeni igrač Cibone potpisao za Škrljevo.

Današnjim potpisom sa BiH razigravačem Adnanom Arslanagićem, koji posjeduje i hrvatsku putovnicu, zatvorena je pozicija jedinice u košarkaškom klubu Adria Oil Škrljevo. Kako smo jučer pisali Zelenima sa Škrljeva pristupio je i Zadranin Toni  Jelenković, pa će trener Damir Rajković u narednoj sezoni imati dva mlada i potentna playmakera.

Arslanagić je rođen u Sarajevu 1997, igrač koji će 26. ovog mjeseca proslaviti dvadeset i treći rođendan, košarkašku karijeru započeo je u Sparsima iz Sarajeva, gdje je igrao za mlađe selekcije, a potom se 2017. preselio u sarajevsku Bosnu, a godinu kasnije u Kakanj.

Protekle sezone bio je jedan od najboljih pojedinaca u KK Kakanj u Premjer ligi BiH, za koji je upisao 18 nastupa i imao prosjeku od 12,83 poena i 5,44 asistencije po susretu. Protiv jakih protivnika ima je odlične rezultate: svom matičnom klubu Spars Relaway, sudioniku ABA 2 lige, zabio 16 koševa uz 8 asistencija, dok je protiv Širokog imao učinak 13 koš. i 9 asis., a protiv Zrinjskog 15-10.

Ovog proljeća bio je na probi u Ciboni o čemu je Basketball.hr pisao, ali na kraju nije potpisao za Vukove.

Adnan dolazi u još jednu mladu ekipu, kao što je bio i Kakanj, jer najstariji igrač Antonio Boban ima 26 godina, dok su svi ostali mlađi od 24 godine.

Ovo ti je prvi službeni odlazak iz BiH kao košarkaškog profesionalca. Koja su tvoja očekivanja od nove ekipe i nastupa u HT Premjer ligi, Kupu Krešimira Ćosića i Alpe Adria Cupu upitali smo Arslanagića?

- Nemam problema sa dolaskom u Hrvatsku. Dolazim se nametnuti i pokazati da znam igrati košarku. Ekipa je mlada ali vjerujem da možemo napraviti pravi rezultat. Drago mi je da trener Rajković ima dobro mišljenje o meni. U BiH ligi protiv jakih ekipa imao sam dobre brojke jer su to uređene ekipe, pa onda ako znaš sustav po kojem igraju možeš se i dokazati. Teško je  igrati protiv ekipa  koje igraju na silu. Jedva čekam da se priključim ekipi, te da krenemo igrati. Mislim da možemo napraviti dobra rezultat. Očekujem  da ću u Adria Oil Škrljevu još više napredovati, te da možemo doći do dobrog rezultata.

- Bio si na probi u Ciboni, ali te nisu uzeli?

Sve je bilo super ali na žalost nije potpisan ugovor. Igrama u Škrljevu ću pokazati da su neki pogriješili. Predstoji mi godina u kojoj ću se pokazati svima u  Hrvatskoj da sam dobar razigravač.

Adnan će se novoj ekipi priključiti sredinom drugog tjedna, do kada bi trebao riješiti sve formalnosti oko registracije na osnovu potpisanog ugovora sa Zelenima.