Europa i Svijet
Hrvatska
Ima li razloga za zabrinutost? Šarić: Bio bih bolji igrač da nisam svaki put igrao za reprezentaciju

Ima li razloga za zabrinutost? Šarić: Bio bih bolji igrač da nisam svaki put igrao za reprezentaciju

Autor: Paulo Sarić

U kolikoj mjeri igranje za reprezentaciju utječe na igre u klubovima?

Kao i prošle, Dario Šarić i ove godine ima sporiji ulazak u sezonu. U prvih pet utakmica NBA lige visoki je Šibenčanin pogađao sa samo 37 posto uspješnosti iz igre pritom, za razliku od lani kada je bio primjetan veliki napredak u šutu za tri poena, gađajući tricu tek 27 posto. Stoga su lošije partije hrvatskog reprezentativca privukle pažnju philadelphijskih novinara koji u njemu vide suodgovornost za nezadovoljavajuć start 76sa.

Pošto se 24-godišnji krilni centar na početku svake od svoje tri sezone u najjačoj ligi svijeta muči s efikasnošću poveznica je pronađena u njegovom igranju za hrvatsku reprezentaciju. Duga reprezentativna ljeta, bilo da se radi o kvalifikacijama za Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo ili nastupima na EuroBasketu i Olimpijadi, ponajboljem hrvatskom košarkašu ostavljaju malo vremena za odmor.

Imajući to na umu, vrijedilo je potražiti uzročno-posljedičnu vezu.

- [Igranje za Hrvatsku] mi jako puno znači, ali znate, kroz glavu vam prolazi [misao] da ćete biti bolji igrač ako propustite koje ljeto. Možda bih mogao više vremena provesti u SAD-u radeći na svojoj igri. Apsolutno, smatram da bih bio bolji igrač da [zadnjih] pet, šest godina nisam svaki put igrao za reprezentaciju. Mislim da bih bio bolji igrač, ali na kraju dana, sve se svodi na pobjeđivanje, a želite pobjeđivati i s reprezentacijom…

FOTO: HKS

- Teško mi je govoriti o tome jer mi je zaista stalo. Moj odabir je bio možda pogrešan, možda ispravan, ali uistinu uživam biti s tim momcima i igrati za svoju državu – izjavio je u petak Dario Šarić za NBCsports.com.

Loša šuterska forma Šarića može se povezati s njegovim umornim nogama. Šut, koji nikada nije ni imao pravilan luk, sada izgleda ravnije nego ikada. A šut dolazi – od nogu. Svjestan da je upao u krizu, hrvatski je košarkaš prionuo radu ne bi li popravio svoje postotke.

- Nadam se da ću uhvatiti ritam – rekao je Šiši i nastavio – neće to trajati čitavu sezonu. Mislim da se popravljam iz utakmice u utakmicu i radim korak naprijed. To nije upitno. Ne mislim da igram toliko loše da sam neprepoznatljiv ili slično.

- S obzirom na to kako sam završio prošlu sezonu znam da svi očekuju da ću s istom razinom igre nastaviti i na počeku ove. No, teško je i trebat će mi malo vremena – zaključio je Šarić.