Hrvatska
Incident u Zadru: pljuvačkom na suca

Incident u Zadru: pljuvačkom na suca

Autor: Paulo Sarić Photo: Basketball.hr (Šime Zelić)

Otkriven razlog pokušaja pražnjenja tribine u Krešinom domu!

Drugo poluvrijeme prve polufinalne utakmice doigravanja prvenstva Hrvatske u košarci između Zadra i Cibone obilježilo je buđenje domaće momčadi koja se vratila iz minusa od devet koševa te preokretom došla do trijumfa 89-78 i vodstva 1-0 u seriji na dvije pobjede. Zadrani su nošeni podrškom navijača koji su se spustili tik do terena podigli intenzitet u obrani, a teško je ne primijetiti i da su se Cibosima 'skratile' ruke na samom otvaranju nastavka što je bilo posebno vidljivo u prvih nekoliko minuta kada su gostujući igrači promašili podosta otvorenih šuteva i omogućili domaćinima da dupliraju Luku Žorića.

No, do spuštanja Tornada ne bi došlo da sudac Sreten Radović nije zatražio da se isprazni dio teleskopa iza zapadnog koša. Za vrijeme pisanja izvještaja nije se znalo što se uistinu dogodilo na poluvremenu i zbog čega je iskusni dubrovački arbitar zatražio pražnjenje tri reda uz tunel kojim suci i gostujući igrači odlaze u svlačionice.

Ispostavilo se da je ponovno došlo do incidenta na Višnjiku.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Za vrijeme poluvremena jedan se čovjek iz publike, navijačem ga je teško nazvati, spustio s glavne na teleskopsku tribinu i počeo vrijeđati glavnog suca utakmice Sretena Radovića, da bi ga, nakon što se euroligaški sudac okrenuo i – pljunuo! Svjedoci kažu ga je scena bila izuzetno gadna i da se posljedica vidjela i s desetak metara udaljenosti…

Nedopustivo je to ponašanje koje je bacilo sjenu na vatrenu atmosferu kojoj smo svjedočili na Višnjiku. Prema podacima kojima raspolažemo policija je odvela krivca, a hoće li za antagonista biti kakvih posljedica saznat ćemo u narednim danima.

Ono što je sigurno je da bi takvim incidentima trebalo stati na kraj. Ako već ne od strane službenih institucija, onda od strane kluba koji bi trebao poduzeti sve korake kako se ružne scene više ne bi ponavljale. Ne samo radi financijskih posljedica i novčane kazne kojima će potez neodgovornog pojedinca zasigurno rezultirati, već i zbog društvene i moralne odgovornosti.

U interesu sporta. U interesu košarke.