Hrvatska
Ivan Velić preuzeo klupu Cibone

Ivan Velić preuzeo klupu Cibone

Autor: Branko Tabak

Ivicu Skelina i Antu Nazora ista sudbina veže.

Baš kao što se Vladimir Anzulović čudu nije mogao načuditi otkuda  'lažna informacija' da je novi trener Splita pa je odjenuo totalno žuti dres i preuzeo klubu splitskog kluba tako ni Ivan Velić 'nikad čuo' za pregovore s Cibonin kada  ga se pitalo da prokomentira napise portala Sportando kojemu se pola sata nakon poraza Cibone od Škrljeva u drugoj utakmici četvrtfinala 'omakla' ta vijest.

'Nikad čuo' Velić je od danas i službeno nasljednik Ante Nazora. Na kraju je Cedevita, koja je u sred finalne serije pregovarala sa Španjolcem Sitom Alonsom, ispala najkorektnija, jer je u lice svima rekla "Da, pregovaramo. To je posao.", pa tako nikome nije radila iza leđa kao što su Ante Nazor i Ivica Skelin doživjeli da im rade njihovi, sada već bivši poslodavci.

Dakle, Ivan Velić, kojeg su kvartovske ćakule spominjale i kao mogućeg trenera Zadra, je novi trener Cibone koja je na službenim stranicama novog stratega predstavila  tek u dvije, tri rečenice.

- Velić je rođeni Livnjak, koji je većinu karijere proveo u Košarkaškom klubu Široki Brijeg. U svojoj trenerskoj karijeri Velić je osim Širokog vodio još Krku, Šibenik Jolly i Slobodu. Želimo mu dobrodošlicu i veselimo se novim košarkaškim izazovima!

Dijelimo veselje i malčice nadopunjujemo biografiju. Velić je bio dio stručnog stožera reprezentacije dok ju je vodio Ivica Skelin, i baš kao Skelin dio je stožera koji nije preživio promjene, za razliku od Dražena Oreškovića i Vladimira Krstića.

Dodajmo kako je u vrijeme pisanja scenarija za priču 'Tko je smjestio zeki Nazoru' izjavio kako su te informacije netočne i kako mu takva vrsta reklame ne treba.