Kolumne
Tko to smjenjuje Nazora?

Tko to smjenjuje Nazora?

Autor: Branko Tabak

Cibona ima egzistencijalne probleme koji se odražavaju na stanje u svlačionici, a kada je tamo tmurna atmosfera, tmuran je i rezultat.

Neposredno nakon druge utakmice četvrtfinale serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske u kojoj je Škrljevo pobijedilo Cibonu 62-61 čitani košarkaški portal Sportando je objavio vijest kako je Ivan Velić izvjesno trener Cibone za sljedeću sezonu. Vijest se brzo proširila medijskim prostorom.

Ivan Velić je bio član stručnog stožera bivšeg izbornika Ivice Skelina - Foto: Šime Zelić (Basketball.hr)

Iako Ante Nazor još uvijek ima otvoren put prema finalu doigravanja netko je, čini se, jedva čekao kako bi odapeo strijelu prema njemu. Cibona je u grdim problemima bila i prije Nazora. U problemima je i sada. No, momčad je to koja u svojim redovima ima najboljeg igrača regionalne i HT Premijer lige Luku Žorića, najboljeg obrambenog igrača lige Marka Tomasa koji sam može riješiti pitanje pobjednika svake utakmice, prekaljenog kapetana Marina Rozića koji zna kako i kada dignuti momčad iz mrtvih...

Luka Žorić i Marko Tomas - Foto: Šime Zelić (Basketball.hr)

Problem Cibone nikako nije Nazor, kao što nije bio ni Subotić. Cibona ima egzistencijalne probleme koji se odražavaju na stanje u svlačionici, a kada je tamo tmurna atmosfera, tmuran je i rezultat. Nazor je iz ove momčadi izvukao maksimum na polufinalnoj utakmici Kupa Krešimira Ćosića protiv Zadra kada je 'ubio' sve nade domaćih navijača koji su vjerovali da je došlo vrijeme prekida desetogodišnje suše trofeja. 

To je ono što zna Nazor i koliko mogu ovi igrači. No, to netko mora i pratiti. Jednostavno je, kada zajedničkim snagama povuku Žorić, Tomas i Rozić, ni naslov prvaka nije nedostižan. Čemu onda smjenjivati Nazora dok je lopta još u igri?

Ante Nazor - Foto: Šime Zelić (Basketball.hr)

Ivan Velić se oglasio i rekao kako je informacija potpuno netočna te da je nastavak suradnje s KK Sloboda iz Tuzle prioritet u njegovim pregovorima. U izjavi za BH basket dodao je i kako mu ovakva vrsta reklame ne treba.

Komu onda ovo treba? Iz Cibone se dva dana nakon ove medijske podvale službeno ne oglašavaju. Ante Nazor, koji je jasno dao do znanja da ga ugovor s Cibonom veže na dvije sezone,   se u međuvremenu sprema za majstoricu protiv Škrljeva koja je na rasporedu u srijedu 9. svibnja u 20 sati. 

Samo on zna s kakvim osjećajima i kakvim motivom.