Europa i Svijet
Ivica Zubac vodio Lakerse do uvjerljive pobjede protiv Warriorsa

Ivica Zubac vodio Lakerse do uvjerljive pobjede protiv Warriorsa

Autor: Teo Cilar

Kakva partija hrvatskog centra u pobjedi protiv prvaka NBA lige! LeBron James se ozljedio početkom treće četvrtine nakon čega se nije vraćao u igru.

Golden State Warriorsima ne leže utakmice na Božić. Nakon što su prošle godine izgubili od Cleveland Cavaliersa, sada su uvjerljivo poraženi na domaćem terenu od LA Lakersa s 127:101, a jedan od glavnih junaka pobjede bio je Ivica Zubac.

Lakersi su krenuli dobro od samog početka i na krilima LeBrona Jamesa održavaju vodstvo. Zubac je u utakmicu krenuo s 4 poena, 2 skoka i jednom blokadom poslije čega ga je zamijenio Tyson Chandler, a Lakersi prvi period dobivaju s 32:25. 

Lakersi su nastavili dobro protiv indisponiranih Warriorsa koji su bili potpuno van ritma. Na poluvrijeme su Lakersi otišli s prednošću 65:50, a Zubac je u prve 24 minute ubacio 8 poena uz 6 skokova. Nakon samo četiri minute igre u drugom poluvremenu, kod Lakersa se ozlijedio LeBron James te je napustio igru i nije se više vraćao u igru. Sastav iz Los Angelesa je u tom trenutku vodio 71:57, ali nisu se najbolje snašli. Baš u tom periodu vidjeli smo najbolji period igre domaćina koji su zaostatak smanjili na samo minus dva.Proigrao je Steph Curry, ali završne minute treće četvrtine svejedno su otišle na stranu gostiju koji najviše zahvaljujući Lanceu Stephensonu bježe na devet poena plusa uoči posljednje dionice. 

Iako smo očekivali povratak Warriorsa u egal, to se nije dogodilo. Rajon Rondo, Zubac i Kyle Kuzma vodili su Lakerse do još veće prednosti koja je na minutu do kraja porasla na plus 31. 

Na kraju pobjeda od 26 poena prednosti za Lakerse koji su pokazali da protiv prvaka mogu i bez Jamesa koji je u 21 minutu igre ubacio 17 poena uz 13 skokova i 5 asistencija. Kuzma je ubacio 19 uz 6 skokova, a Zubac za 30 minuta 18 poena (9/10 šut iz igre) uz 11 skokova, dvije asistencije te dvije blokade, a ovo mu je bila već treća odlična utakmica u nizu. Treba spomenuti i Ronda koji je ubacio 15 poena i imao 10 asistencija i 5 skokova. 

Kod Warriorsa je s tradicijom loših Božićnih utakmica nastavio Steph Curry koji je zabio 15 poena (5/17 šut iz igre, 2/8 trica, 3/3 slobodna bacanja) uz 5 asistencija. Durant je zabio 21 (5/13 šut iz igre) uz po 7 skokova i asistencija, a najbolji je bio Andre Igoudala bio je najbolji "ratnik" s 23 poena, 5 skokova i 4 asista.