Europa i Svijet
Iz tople Kalifornije u hladnu Moskvu

Iz tople Kalifornije u hladnu Moskvu

Autor: Paulo Sarić

Himki doveo pojačanje iz NBA lige.

Sudionik Zadar Basketball Tournamenta moskovski Himki doveo je veliko pojačanje. Iz redova Los Angeles Angelesa u povratnika u Euroligu došao je nekadašnji peti odabir na NBA draftu Thomas Robinson.

Tamnoputi krilni centar tri je godine proveo na sveučilištu Kansas kojega je u svojoj posljednjoj sezoni sveučilišne košarke odveo do finala završnog turnira NCAA lige. Dobre igre tijekom zadnje godine privukle su interes brojnih klubova iz najjače lige svijeta, a najodlučniji su bili Sacramento Kingsi koji su Robinsona vidjeli kao savršeni komplementarni dodatak tadašnjoj prvoj zvijezdi kluba DeMarcusu Cousinsu. Ipak, Robinson se u NBA-u nije najbolje snašao. Nakon pola sezone je zamijenjen u Houston Rocketse, da bi uskoro ponovno promijenio momčad. U Portlandu se donekle skrasio. U momčadi sa sjeverozapada SAD-a proveo je narednu sezonu i pol prije nego je preselio u Philadelphiju. U Gradu bratske ljubavi pružio je najbolje partije u karijeri. U 22 utakmice na terenu je prosječno provodio 18.5 minuta što mu je bilo dovoljno za 8.8 koševa i 7.7 skokova zahvaljujući čemu je potpisao ugovor s Brooklyn Netsima gdje je bio suigrač našemu Bojanu Bogdanoviću.


Prošlu je sezonu proveo u Los Angelesu gdje je svlačionicu dijelio s Ivicom Zupcem. Lani je u prosjeku zabijao 5.1 poen u hvatao 4.7 skokova po susretu. Ipak, jedan od najtrofejnijih klubova u NBA ligi nije odlučio produžiti suradnju s Robinsonom koji će svoj košarkaški put nastaviti u Himkiju.