Hrvatska
Izgubili su, ali su na dobitku

Izgubili su, ali su na dobitku

Autor: Branko Tabak

Užitak je gledati šibensku mladost na parketu.

Lijepa strana prve utakmice završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića između Cibone i Šibenke mladi su igrači koji su se predstavili malobrojnoj publici.

Tomislav Ivišić
, prevalio je pola puta između 16. i 17. godine. Danas je u dresu Šibenka u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića odigrao  17 minuta i to dok su Šibenčani opasno puhali za vrat favoriziranoj Ciboni. Za to vrijeme postigao je 9 poena i imao 7 skokova

Na drugoj strani desetak minuta u igri proveo je Roko Prkačin. Ima punih 17 godina i tri mjeseca. Postigao je pet poena uz dva skoka.

Oni malo stariji Šibenčani već su nositelji igre. Toni Nakić će u lipnju napuniti 21 godinu. Redovito je najefikasniji igrač svoje momčadi. Tako je bilo i ovaj puta. Postigao je 21 poen uz četiri skoka i pet asistencija. Domagoj Šarić mu je vršnjak. Stariji je nepuna dva mjeseca. Protiv Cibone je uz 13 poena ima tri skoka i šest asistencija.

Šibenka je 33 minute bila u igri, no u završnih sedam presudilo je iskustvo Ciboninog kadra. Vuk koji je dobro iskoristio ovu utakmicu je Krešimir Ljubičić. Mladi centar Cibone će u srpnju napuniti 22 godine. U pobjedi je sudjelovao s 11 poena i 7 skokova za 20 minuta igre.

Neka nam Ivan Vraneš (24) i Roko Badžim (23) ne zamjere, ali crtu ćemo podvući kod brojke 22.

Šibenčani jesu izgubili utakmicu, ali njihovi mladi igrači su puno toga dobili. Šteta da ih nije tko imao nagraditi pljeskom. Ako izuzmemo 13 aktera na parketu (po pet igrača i tri suca) ostalih je bilo manje od 200. Uključuje to trenersko osoblje, rezervne igrače, zapisnički stol, brisače parketa, novinare, gledatelje...

Izostali su čak i oni najvjerniji šibenski navijači. Radni dan i rani termin utakmice učinili su svoje!