Hrvatska
„Ja sam jedini zaštićeni trener u Hrvatskoj“

„Ja sam jedini zaštićeni trener u Hrvatskoj“

Autor: Paulo Sarić

Svojim igračima govorim da je obrana važnija od napada, međutim oni mene ne slušaju!

Dobro su se, neočekivano dobro, držali košarkaši Dubrave u početnim minutama sinoćnje utakmice u Zadru. Trčali su u leđa protivniku, zabijali otvorene šutove i bili na svakoj lopti čime su dodatno podgrijali nezadovoljstvo malobrojne publike okupljene u Krešinom domu. Kada je Christopher Hortman u osmoj minuti pogodio za plus osam svoje momčadi (14-22) i prisilio privremenog trenera Sterlu na minutu odmora, sa sivih su se tribina zaorili zvižduci.

Egal se nastavio sve do sredine druge dionice kada se s klupe ukazao Karlo Uljarević, vezao četiri trice u 89 sekundi (!!), i prelomio utakmicu. Nestao je nakon toga grč u domaćim redovima pa je prednost, shodno razlici u kvaliteti, nastavila rasti sve do konačnih plus 39 (121-89), uz minute mladih Marija Fantine i Duje Brale koji su povjerenje opravdali s devet kombiniranih poena.

Zadar nam je pokazao kako se treba igrati - uvijek tražiti otvorenog čovjeka. Imali su visok postotak šuta i puno trica. Kaznili su svaku našu rotaciju u obrani, probijali nas i pokazali nam kako se igra u napadu – izjavio je nakon jučerašnjeg poraza raspoloženi Kristijan Šutalo koji je utakmicu završio s 21 poenom i samo dva promašaja iz igre.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Dubrava se dobro držala prvih 15 minuta, no onda je do izražaja došla neusporedivo veća individualna kvaliteta domaćeg sastava.

Zadar je puno bolja momčad. Dobro smo krenuli u utakmicu i držali se do sredine druge četvrtine, a onda je krenula lavina. Uljarević je stavio četiri trice, priključio se Allen i onda na plus 15 protivniku sve krene ulaziti. Tako je to u košarci…  – kazao je gostujući trener Darko Krunić i dodao – nisam zadovoljan obranom, ne samo ovu utakmicu, već od početka sezone. Momcima pokušavam objasniti da je obrana važnija od napada, međutim oni mene ne slušaju!

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

S obzirom na to da 'Lavovi' s istoka Zagreba imaju samo jednu pobjedu u prva četiri kola, netko od novinara je upitao boji li se nekadašnji igrač Cibone i Zadra za svoj posao.

Apsolutno ne. Mene nitko u Dubravi ne smije smijeniti. Ja sam jedini zaštićeni trener u HT Premijer ligi. Tek kada vidim da sam izgubio konce - odlazim.

Sarkazam? Razmislite ponovno.

Krunić je praktički s istim sastavom u dvije sezone došao od trećeg do prvog razreda hrvatske košarke čime si je svakako 'kupio' prostor za takvo razmišljanje.