Hrvatska
FOTO: Jambrović vukao, Paić dovukao Šibenku do polufinala Kupa

FOTO: Jambrović vukao, Paić dovukao Šibenku do polufinala Kupa

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: Marin Sušić/HKS

Furnir je imao +9 i kontrolu susreta, Šibenka je sve okrenula

Nakon Cedevite Junior koja je nadigrala Bosco (97-87) polufinale SuperSport kupa Krešimir Ćosić izborila je i Šibenka. U utakmici s malo poena i puno uzbuđenja slavili su protiv Furnira 68-55.

Šibenka je na početku utakmice imala vodstvo 6-3 koje je vrlo brzo neutralizirano. Do kraja poluvremena rezultatska prednost je stalno bila na strani Furnira. Na manje od dvije minute od odlaska u svlačionice ona je iznosila najvećih +9 (25-34). Kakarova trica na isteku napada pokazala se kao ključni koš za ostanak Šibenčana u utakmici, a to je u sljedećem napadu potvrdio Srđan Brocić novom tricom za konačni rezultat prvog poluvremena (31-34), čemu je promašenim bacanjima doprinio i centar Furnira Matej Bošnjak.

Pokretljiva šibenska obrana stvarala je silne probleme Furniru i u nastavku utakmice. Zagrepčani nikako nisu pronalazili put do protivničkog koša, a na drugoj strani Šibenka je nastavila svoju seriju započetu u završnici prvog poluvremena te se zaustavila na seriji 14-0 kod vodstva 39-34. Nakon više od pet minuta igre bez ubačaja led je na drugoj strani tricom probio Filip Paponja, priključio mu se i Mateo Vidović te je prednost opet otišla na zagrebačku stranu 39-40.

Završnica treće četvrtine donijela je obilje sjajnih poteza s obje strane, izmjene u vodstvu, trice, zakucavanja, ali i ozljedu Paponje koji je naletio na Howardov lakat. Drugi je to važan trenutak utakmice jer se nakon njegovog izlaska iz igre Šibenka do ulaska u posljednju četvrtinu odvojila na ogromnih +11 (55-44).

Šibenski napad je na trenutke štekao, ali je obrana bila savršena. Razlog je to da je rezultat nakon dvije i pol minute igre posljednje dionice bio 2-0 za Šibenčane, ali ukupnih 57-44 djelovali su prilično uvjerljivo.

Mateo Vidović je serijom od šest poena za 57-50 (trica, koš i dodatno bacanje) na šest minuta prije kraja najavio dramatičnu završnicu. Pod prekršajem je zabio i Matej Bošnjak pa se prednost istopila na 57-53. Kako je vrijeme odmicalo sve se više osjetio pad energije u šibenskim radovima. Furnir ja na drugoj strani rastao. Pri rezultatu 59-53 Hollingsworth zabija svoje prve poena u drugom poluvremenu i to s linije slobodnih bacanja te je na 3:07 od kraja rezultat glasio 59-55 za Šibenčane.

Uslijedio je treći ključni trenutak susreta. Damir Milačić zonskom obranom zaustavlja zagrebački nalet, a Pavao Paić uzima stvari u svoje ruke. Zabija dvicu pa tricu za 64-55 i zaključava pobjedu Šibenke. Furnir je potpuno pao te momčad s Baldekina na kraju slavi s uvjerljivih 68-55.

Prvo ime susreta bio je sjajni Patrik Jambrović koji je za Šibenčane zabio 17 poena uz 13 skokova i 7 asistencija. Kod Furnira se double-double učinkom, po 10 poena i skokova, istaknuo Matej Bošnjak.