Hrvatska
Jazine su prešle trećinu puta

Jazine su prešle trećinu puta

Autor: Paulo Sarić

„Hermes je mogao voditi 20 razlike na poluvremenu.“

Nakon druge ovosezonske pobjede Jazina trener zadarskog sastava Luka Bujas bio je zadovoljan ostvarenim, ali ne i prikazanim. Domaća je momčad pokazala puno nedostataka koji su se prije svega vidjeli u skoku i izgubljenim loptama, no svejedno je došla do vrijednog trijumfa koji ju je ostavio u borbi za očuvanje premijerligaškog statusa.

- Bila je ovo vrlo teška utakmica za nas jer smo imali imperativ pobjede. Vidjelo se to i na samom početku pošto smo nervozno ušli u susret pa su gosti otvorili s 2-9. Imali smo 14 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu od čega su igrači nekoliko puta nagazili na aut crtu. Drugo je poluvrijeme bilo puno bolje. Bili smo smireniji. Imali smo „samo“ sedam izgubljenih lopti te smo zaigrali kvalitetnu obranu što nam je olakšalo posao – rekao je trener Žute podmornice i dodao – kako smo izgledali u prvom dijelu ilustrira i anegdota s poluvremena kada sam čuo igrača Hermesa kako je u svlačionici rekao da su mogli voditi 20 razlike što je i istina s obzirom na našu prikazanu igru. No, srećom trgnuli smo se u nastavku i došli do bitne pobjede.


FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Zadranima je najveći problem predstavljala kontrola skoka. Hermes je imao čak 18 napadačkih skokova iz čega su dobili mnoštvo drugih napada te su punih 30 minuta držali priključak s Jazinama.

- Nije normalno da, na primjer, Barry ima samo pet skokova. On je igrač koji skače glavom do obruča. Mi šutnemo tricu, a nikoga nema na skoku. Kao da vodim predkadete. Izgubljene lopte mogu shvatiti zbog neuigranosti, no skok je stvar voljnog momenta. To su stvari koje se nauče s 12 godina i nitko mi ne može reći da iskusni igrač to ne zna – smatra Luka Bujas.

Žutu podmornicu prije pauze očekuje teško gostovanje u Šibeniku nakon čega će iskoristiti vrijeme da se uigraju i isprave prikazane nedostatke.

- Pred nama je još puno posla. Vidjeli ste i sami koliko smo laganih koševa primili. To su stvari koje se daju ispraviti radom. Danas je presudila individualna kvaliteta. Respektiram Hermes, ali mislim da su moji momci pojedinačno bolji – rekao je Bujas i zaključio - čestitam gostujućem treneru na korektnoj i zanimljivoj utakmici te im želim svu sreću. Po meni će šest pobjeda biti dovoljno za ostanak, a oni već sada imaju pet te će imati tri meč lopte na svom terenu.


FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Hermes Analitica je čak četiri od svojih pet pobjeda ostvarila na gostovanjima. Padali su redom Cibona, Kaštela, Vrijednosnice Osijek i Zagreb, a jedini su domaći trijumf upisali u drugom kolu upravo protiv Jazina što su umalo ponovili i danas.

- Evidentno je da nismo iskoristili mnoštvo prilika. Promašili smo puno trica, a imali smo i problema s ozljedama. Povrijedila su nam se dvojica igrača od čega jedan nije mogao nastaviti susret što nas je uvelike poremetilo. Jazine su zasluženo pobijedile. Kada promašiš neke otvorene šuteve ruka počne drhtati što utječe na preciznost. Liga će, vjerujem, biti otvorena do samoga kraja te moramo ići naprijed – kazao je gostujući trener Toni Radić nakon susreta.

Iskusni strateg s međunarodnim iskustvom nije propustio pohvaliti igrački kadar domaće momčadi koja se pojačala pred nastavak sezone.

- Jazine su dovele pet kvalitetnih igrača i sada je na treneru da ih uklopi u momčad. Da su s ovom ekipom krenuli od početka sezone bili bi u doigravanju. Igrački imaju kvalitetu te mislim da bi mogli iznenaditi i još nekoga, a ne samo momčadi iz donjeg doma ljestvice – zaključio je 50-godišnji Šibenčanin na klupi Hermesa.