Hrvatska
Je li ovo bila zadnja utakmica Luke Žorića u dresu Cibone? Sam nije mogao dati odgovor…

Je li ovo bila zadnja utakmica Luke Žorića u dresu Cibone? Sam nije mogao dati odgovor…

Autor: Paulo Sarić

Nazor čestitao protivniku na naslovu i svojoj momčadi na pokazanom karakteru.

Cibona nije uspjela. Razlika u igračkoj kvaliteti i financijskoj infrastrukturi između finalista hrvatskog prvenstva ogromna je, što se i večeras moglo vidjeti na terenu. Sav trud, sva borba, 'Cibosima' je donijela tek spoznaju da – nisu pometeni i da su pružili dobar otpor favoriziranom protivniku.

- [Bila je ovo] zadnja utakmica u seriji. Dali smo sve od sebe. Cedevita je pokazala kvalitetu više. Imali smo šansu tri ili četiri puta kada smo došli na nekoliko poena. Da smo tu uhvatili priključak, mislim da bi se utakmica prelomila u jednoj lopti. Ovako to nije bio slučaj. Borili smo se do kraja, ali Cedevita je bila kvalitetnija i svježija te je zasluženo osvojila naslov. Ovom im prilikom čestitam i želim im svu sreću – rekao je nakon utakmice najbolji igrač Cibone Luka Žorić.

Visoki je Zadranin, ujedno i najbolji igrač ligaškog dijela HT Premijer lige, ponovno bio najkvalitetniji 'Vuk'. S dvostruko-dvoznamenkastim učinkom, s 20 koševa i deset skokova, predvodio je svoju momčad i pokazao da je i dalje najbolji igrač Cibone. No, hoće li to ostati i na jesen?

- Imam ugovor do kraja sezone. Nismo ništa razgovarali, tako da stvarno ne znam. Vidjet ćemo. [Dolazi] dugo toplo ljeto – zagonetno je dodao donedavni reprezentativac.

Razočaran porazom, ali ujedno i ponosan na svoje igrače bio je domaći strateg Ante Nazor.

- Čestitao bih protivniku, ne samo na ovoj utakmici, već i na titulu. Pružili su više u finalnoj seriji. Nismo iskoristili svoju šansu, prvenstveno mislim na drugu utakmicu. Tu smo ispali iz ritma. Nismo igrali na tragu polufinalnih partija, ali to je i pitanje energije. Cedevita ima po dva kvalitetna rješenja na svim pozicijama te su nas išli maksimalno istrošiti – započeo je svoje obraćanje novinarima splitski trener i nastavio - bili smo blizu. Kada pogledam parametre vidim da je bila izjednačena utakmica. Parirali smo im u asistencijama i skokovima. Protivnik je radio prednost u izgubljenim loptama i kontra-napadima i na taj su način dobili više posjeda i potrebno samopouzdanje. Moram čestitati i svojim momcima. Sezona nije bila laka. Ostali su zajedno kada je bilo najteže i najtežim su utakmicama pokazali karakter.