Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Još nije gotovo? Oglasio se i KK Zadar. Ugovor s Wrotenom vrijedi, a zatražena je i pomoć FIBA-e

Još nije gotovo? Oglasio se i KK Zadar. Ugovor s Wrotenom vrijedi, a zatražena je i pomoć FIBA-e

Autor: Paulo Sarić

Dan nakon potpisa ugovora došlo je do poteškoća u komunikaciji između vodstva kluba i Wrotena.

Nakon što je tijekom jutra glasno odjeknula informacija da američki razigravač Tony Wroten umjesto u Zadru karijeru nastavlja u poljskom Anwilu, iz dalmatinskog su kluba reagirali službenim priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti.

Zbog izrazito velikog interesa javnosti i medija oko novog igrača Košarkaškog kluba Zadar, Tonya Wrotena, ovim putem želimo pojasniti i približiti nastalu situaciju s ciljem maksimalne transparentnosti.

S navedenim igračem nakon pregovora s vodstvom kluba preko službenog agenta koji ga zastupa u sklapanju ugovora i suradnji s profesionalnim sportskim kolektivima, 04. kolovoza 2019. godine potpisan je ugovor o suradnji za sezonu 2019./20. s Košarkaškim klubom Zadar.

Dan kasnije, 05. kolovoza 2019. godine došlo je do određenih poteškoća u komunikaciji između vodstva kluba i Wrotena, koje su potencirane od strane igrača.

Iako vodstvo kluba ulaže značajne napore kako bi se cjelokupna novonastala situacija riješila u mirnom i prijateljskom ozračju, zatraženo je očitovanje viših instanci, u ovom slučaju nadležne košarkaške institucije, FIBA-e (International Basketball Federation).

Ugovor o sportskoj suradnji kojim se Klub zaštitio svim potrebnim stavkama, kao takav je važeći, jer je u pregovorima ovjeren i potpisan od strane svih službenih osoba kao što je slučaj u sklapanju svake suradnje ovakve vrste.

Mi u klubu i dalje vjerujemo u pozitivan ishod ovog slučaja, ali ćemo u međuvremenu poduzeti sve potrebne radnje da zaštitimo interese KK Zadar.“