Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Tony Wroten napušta Zadar?! Iako ima važeći ugovor i odštetu Amerikanac je na korak od Poljske…

Tony Wroten napušta Zadar?! Iako ima važeći ugovor i odštetu Amerikanac je na korak od Poljske…

Autor: Paulo Sarić

Mogu li Dalmatinci izvući odštetu?

Nije ni stigao, a već „ide“! Tim bi se riječima najbolje mogla sažeti situacija oko Tonyja Wrotena, nesuđenog pojačanja KK Zadar.

Tijekom jutra litavski novinar Donatas Urbonas na društvenim je mrežama objavio vijest koja je glasno odjeknula zadarskom košarkaškom javnošću. 26-godišnji razigravač Tony Wroten umjesto u Zadar ide u – poljski Anwil.

Nije dugo trebalo da krenu naklapanja ima li u tome istine i tko je krivac za novonastalu situaciju.

Portal Basketball.hr kontaktirao je litavskog kolegu Donatasa Urbonasa koji nam je kazao da ne može otkriti izvore iz kojih je dobio informaciju o odlasku bivšeg igrača 76ersa i estonskog Kaleva u momčad koju s klupe vodi Igor Miličić, no da u provjerenost informacije – ne sumnja.

Prema Urbonasu, Wroten je od poljskog kluba dobio osjetno bolju financijsku ponudu te je prema njemu priča praktički gotova. Anwil želi upariti Wrotena s Rickyjem Ledom u bekovskoj liniji.

FOTO: Twitter screenshot

Problem? Wroten ima važeći ugovor sa Zadrom u kojemu je jasno određena odšteta u slučaju prelaska u drugi klub. U ugovor je stavljena jedna cifra za povratak u NBA ligu, a druga za odlazak u europski klub.

Po svemu sudeći Wrotenova je epizoda u Hrvatskoj završila i prije nego je počela, a ostaje nam saznati hoće li zadarski klub uspjeti izvući financijsku korist od priče koja je glasno odjeknula u košarkaškoj javnosti.

Jedno je sigurno, nikome nije u interesu imati nezadovoljnog igrača u momčadi. Pogotovo Zadru, u kojemu su još svježa neugodna iskustva od prošle sezone.

Tim više, znajući da je Urbonas Wrotena opisao kao „divljeg“…