Hrvatska
Regija
Jovanović: Jusup je jedan od najboljih trenera ABA lige žao mi je da mu se ovo dogodilo u njegovoj dvorani

Jovanović: Jusup je jedan od najboljih trenera ABA lige žao mi je da mu se ovo dogodilo u njegovoj dvorani

Autor: Z.D. Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Kada je igra u drugom planu

Nakon jedne od najdužih utakmica u povijesti ABA lige, one između Zadra i Igokee i pobjede gostujuće momčadi 67-68 pred novinare su izašli treneri obiju momčadi Danijel Jusup i Vladimir Jovanović. 

- Čestitam Igokei na pobjedi, bili su prisebniji u završnici. Mi smo tek zadnju četvrtinu odigrali obranu kako smo trebali od početka. Ušli smo mekano, nije mi se svidio tonus, lagano smo primali poene i u tom dijelu su dobili samopouzdanje. Kasnije smo imali priliku i pobijediti, valjda nam je ponestalo i snage, bila je to druga utakmica u tri dana na pola koš, to frustrira, ali moramo raditi dalje. Plan za zadnji napad je bio da Božić na brzinu da koš, veća je pogreška bila obrana zadnjeg napada, kada smo u tri sekundi napravili faul, rekao je nakon utakmice trener Zadra Danijel Jusup koji je prokomentirao i incident u kojem je on prošao najgore. Pogođen je tvrdim predmetom u glavu.

- Ja sam trener i nije na meni da to komentiram. Pogođen sam s nečim u glavu  ali dobio sam nešto u glavu, baš me zaboljelo. Mođda sam trebao... Nema veze, nije na meni da govorim, rekao  je Jusup. 

- Čestitam mojoj momčadi na pobjedi, ali i Zadru na cijeloj sezoni, kao i treneru Jusupu koji radi fenomenalan posao s ovim momcima pored svih problema. Za mene je on kako god završi liga jedan od najboljih trenera u ligi. Bili smo bez dva bitna igrača, puno se osjetilo, mladi su iznijeli utakmicu. Nismo pronalazili pravi način za rješavanje nekih situacija, na kraju smo promašili dosta penala i pogodili ta dva. Ružna posljednja četvrtina, ali pripala je nama. Nadskakali smo Zadar, to je bio jedan od ključeva pobjede, rekao je Vladimir Jovanović, trener Igokee koji je također prokomentirao incident zbog kojeg je ispražnjena dvorana.

- Žao mi je da se ovo dogodilo Jusupu u njegovoj dvorani, od njegovih navijača. Ja sam se u Zadru uvijek osjećao ugodno i nisam nikad imao problema sa zadarskom publikom. Dobacivanja sa strane je dio našeg posla, dio i ja na to ne obraćam pozornost.  Ne bi trebali ni igrači. Ali kada se pogodi nekoga i ugrozi se njegova sigurnost, nije važno s koje strane i zbog čega, mislim da je to ružno i bespotrebno i da nema nikakvih razloga za takvo nešto. sve ostalo nije na meni da komentiram. Ovo je uvijek bio grad košarke, nadam se da će publika shvatiti da na ovaj način samo odmaže svom klubu.