Europa i Svijet
Hrvatska
Juniori nadigrali Crnu Goru, prednjačio Andrija Jelavić

Juniori nadigrali Crnu Goru, prednjačio Andrija Jelavić

Autor: HKS hks Photo: HKS

Europsko prvenstvo

Na drugoj utakmici Europskog prvenstva A divizije, nakon poraza od Italije, Hrvatska je upisala sigurnu pobjedu nad crnogorskom reprezentacijom i počastila se pobjedom 67-56

Nakon neizvjesnosti prve četvrtine, Hrvatska je u potpunosti preuzela kontrolu nad utakmicom i sa sigurnošću privela kraju susret čime si je zajamčila borbu za prvo mjesto u skupini. 

Naime, Crnoj je Gori ovo već druga izgubljena utakmica, jučer je pala protiv Litve, kao i Italija danas. Dakle, sutra našim juniorima, s početkom od 15:00 sati slijedi dvoboj s Litvom koji određuje startne pozicije za doigravanje.

Doigravanje počinje knock-out utakmicom – pobjednici ovih utakmica odlaze u četvrtfinale, a gubitnici razigravaju za pozicije od 9. do 16. mjesta, s time da reprezentacije kojima pripadnu 14., 15. i 16. mjesto sele u B diviziju.

Hrvatsku je danas predvodio double-double kapetan Andrija Jelavić sa 17 poena, 12 skokova i 3 asistencije. Vice Zanki je dodao 15 poena, a Luka Krajnović 13.

Hrvatska: Jelavić 17, Pavin 3, Bart, Krajnović 13, Zanki 15, Šljivarić 7, Kos 2, Bogdanović, Vučić 0, Dubravčić 6, Rajaofera 4, Matleković 0

Trener reprezentacije Stipe Kuliš bio je zadovoljan ponajprije obranom: “Znali smo da ćemo ovu utakmicu morati graditi s obrambene strane terena i u tom naumu smo uspjeli. Ostavili smo suparnika ispod 60 poena te nas taj podatak zadovoljava. Vremena za uživanje u pobjedi nema puno, već se treba okrenuti novom izazovu, a to je Litva.”

Utakmicu protiv Litve možete pratiti na Sport Klub televiziji, kao i na You Tube kanalu FIBA-e.