Europa i Svijet
Hrvatska
Juniori sačuvali mjesto u A diviziji, odlična utakmica Andrije Jelavića

Juniori sačuvali mjesto u A diviziji, odlična utakmica Andrije Jelavića

Autor: HKS hks Photo: HKS

Spas u zadnji čas!

Muška juniorska reprezentacija je pobjedom protiv  Sjeverne Makedonije obranila svoj ostanak u A diviziji i zauzela 13. mjesto na Europskom prvenstvu.

Hrvatska je Makedoniju svladala sa 72:59 (15-19, 20-7, 19-20, 18-13) prelomivši i stabiliziravši utakmicu tek u posljednjoj četvrtini, obzirom da su u trećoj dionici suparnici potpuno uhvatili priključak i dodali pravu dozu neizvjesnosti.

Posljednju utakmicu Europskog prvenstva igralo je samo osam igrača među kojima je najefikasniji bio Andrija Jelavić s 10 poena, 14 skokova, 4 asistencije i 7 blokada, a najviše je koševa ubacio Vice Zanki upisavši 15 poena. Po 12 poena su dodali Luka Krajnović, Marino Dubravčić i Stellan Rajaofera.

A diviziju, osim Sjeverne Makedonije, napuštaju i Crna Gora i Velika Britanija.

Trener reprezentacije Stipe Kuliš:

 “Poraz od Slovenije na onakav način je dosta teško pao momcima i bilo je dosta bitno psihološki ih vratiti nazad na stazu jer turnirski sistem natjecanja ne nudi vrijeme za tugovanje. Na kraju su momci odgovorili na adekvatan način i poslije Velike Britanije svladali i Makedoniju. Na početku utakmice je Makedonija pogodila neke teške šuteve, međutim u drugoj četvrtini smo uzeli utakmicu u svoje ruke i držali vodstvo do kraja. Mogli smo je slomiti i ranije, ali bitno je da je pobjeda upisana.”