Europa i Svijet
Hrvatska
Juniorke poražene od Slovenije, ništa od povratka u A diviziju

Juniorke poražene od Slovenije, ništa od povratka u A diviziju

Autor: Z.D.

Hrvatska se vratila iz velikog ponora i na kraju propustila priliku

Ženska juniorska reprezentacija Hrvatske poražena je u četvrtfinalu Europskog prvenstva B divizije u Sofiji od Slovenije 59-56.

Nakon vodstva 6-5 Hrvatska ulazi u negativnu seriju 0-18 te se dovodi u situaciju da već u prvoj četvrtini mora loviti zaostatak od 17 poena (6-23).

Druga četvrtina je nagovijestila povratak hrvatskih juniorki u rezultatski egal (31-37), no u trećoj Slovenke zaustavljaju hrvatski nalet te do ulaska u posljednju četvrtinu stvaraju zalihu od 10 poena viša 41-51.

Kada se činilo da je kontrola rezultata potpuno na strani protivnica Hrvatska pravi seriju 12-0, u koje je Nina Novak ugradila dvije trice, i preuzima vodstvo 53-51. Uslijedilo je dramatičnih 6 i pol minuta, s malo poena i puno pogrešaka. Hrvatice su zadnje vodstvo imale pri rezultatu 56-55 na dvije i pol minute prije kraja, no nisu ga uspjele sačuvati, premda je prilika bilo.

Slovenija se plasirala u polufinale i ostala u borbi za plasman u A diviziju, dok će Hrvatska razigravati za plasman od 5. do 8. mjesta.

Novak je s 13 poena bila prvi strijelac Hrvatske, no s 12 poena i 10 skokova prvo ime u ekipi trenera Deana Nemeca bila je Franka Ćuklin.