Hrvatska
Regija
Jusup nakon Budućnosti: Ako budemo ovako izgledali predstoji nam grčevita borba za ostanak

Jusup nakon Budućnosti: Ako budemo ovako izgledali predstoji nam grčevita borba za ostanak

Autor: BB.hr Photo: Buducnost VOLI/Filip Roganovic

Trener Zadra je nezadovoljan

Košarkaši Zadra su poraženi u prvom kolu AdmiralBet ABA lige na gostovanju kod Budućnosti 73-103

Nakon utakmice trener Zadra Danijel Jusup bio je vrlo nezadovoljan.

- Ovo je bila jednosmjerna utakmica u kojoj je domaćin od samog početka dominirao, dobili su sve četiri četvrtine, igrali nadahnuto. Mi smo im dosta pomogli, naše izdanje je bilo jako loše, u prvom redu energetski. Tražio sam kontrolu njihovog napadačkog skoka i da ono što promaše moramo skinuti i eventualno istrčati, ali oni su ono što su promašili pohvatali i bilo je samo pitanje kad će početi pogađati. Nisam zadovoljan, i više od toga, ako budemo ovako izgledali predstoji nam grčevita borba za opstanak.

Bio mi je rezon da promijenim Božića, izvadio sam ga i stavio igrače s klupe koji su jako loše reagirali, s 5 razlike otišli su na 12. To je tako, košarka se igra s 12 igrača i očekujem da ti igrači mogu pridonijeti dvije minute da ne padne rezultat, ali to danas nisu uspjeli.

Petar Mijović, trener Budućnosti VOLI, je priznao da se pribojavao Zadrana.

-  Mi smo se iskreni pribojavali utakmice zbog kvalitete koju Zadar ima, imali smo dva nova igrača sa samo dva treninga, teško je u takvim okolnostima odigrati prvu utakmicu koja uvijek nosi psihološko breme za favorita. Otvorili smo s dosta energije i dobrih rješenja u napadu, obrana je bila kvalitetna u većini utakmice, primili smo četrdesetak poena iz igre. Znali smo da će na naše niže petorke pokušati spustiti loptu na Ramljaka i Božića, propustili smo tih par situacija, neke smo zatvorili jako dobro. Za nas jako važna pobjeda, otvoriti prvenstvo s 30 razlike protiv momčadi kao Zadar znači nam puno za samopouzdanje

Standings provided by Sofascore