Hrvatska
Jusup nakon Cibone: Drežnjak je mogao otići, znam da je imao dobru ponudu, nije Dario kriv

Jusup nakon Cibone: Drežnjak je mogao otići, znam da je imao dobru ponudu, nije Dario kriv

Autor: Branko Tabak Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Doveo bi Petra Aranitovića, znam što govorim sve do sada je bila moja ideja i vizija

Nakon pobjede Zadra nad Cibonom 83-68 medijima su se obratili treneri Danijel Jusup i Josip Sesar ze igrači Karlo Žganec i Krešimir Ljubičić.

– Važna pobjeda. Ne bi bilo dobro da smo izgubili i četvrtu u nizu od istog protivnika jer se onda uvuče neki kompleks i teško je igrati svaku sljedeću. Priprema za Cibonu je bila na defanzivi jer nisam znao kako ćemo reagirati u napadu. Vidjelo se da smo bez utakmica neko vrijeme. Ali i ova sva događanja unutar kluba ostavljaju traga i nije lako. Minutu odmora sam zvao da stignemo razliku s kojom smo izgubili u Zagrebu. Doveo bi Petra Aranitovića na mjesec dana jer po ovome što vidim na treninzima mislim da bi nam pomogao. To nije ništa negativno za klub. U dobrom je fizičkom stanju i sada kad smo ostali bez Jordana treba nam igrač koji može održati intenzitet u igri. Znam što govorim jer sve do sada je bila moja ideja i vizija. Pozivam navijače na razumijevanje jer se dečki cijelu sezonu bore i rade koliko mogu. Mi kao klub smo napravili grešku što nismo plaćali igrače i dali im mogućnost da odu bez odštete. I Drežnjak je mogao otići. Znam da je imao dobru ponudu. Nije Dario kriv. Šteta je jer je klub imao pravo na odštetu. Sada pa-pa odšteta – rekao je nakon utakmice Danijel Jusup, trener Zadra.

Svoje viđenje utakmice iznio je i Josip Sesar, trener Cibone.

– Energetski nismo bili na nivou. Radili smo puno grešaka u napadu i nismo napadali na pravi način. Ali razumljivo. Nisam bio s ekipom desetak dana i bili su neki problemi na relaciji igrači – Uprava. Ali idemo dalje pripremati se za nastavak sezone.

– Za nas vrlo važna pobjeda. Bilo je jako važno za naše samopouzdanje. Mislim da smo zasluženo slavili. Dobro smo se pripremili i igrali muški. Dogovorili smo se da ćemo se “potući” i na kraju je dobro ispalo – kaže Karlo Žganec, igrač Zadra.

– Čestitke Zadru na zasluženoj pobjedi. Nismo bili pravi. Zadar je bolji i nadamo se da ćemo u nastavku sezone dignuti formu – rekao je Krešimir Ljubičić, igrač Cibone.