Hrvatska
Jusup ohrabruje Božića, Sesar hvali Ramljaka

Jusup ohrabruje Božića, Sesar hvali Ramljaka

Autor: Z.D. Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Press

Nakon prve utakmice polufinalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske u kojoj je Zadar pobijedio Cibonu 85-82 pred novinarima su se na press konferenciji pojavili treneri obiju momčadi Danijel Jusup i Josip Sesar, junak utakmice Marko Ramljak te igrač zagrebačke momčadi Aleksandar Aranitović.  

Danijel Jusup, trener Zadra: Očekivali smo da će Cibona pokušati sa zonskom obranom, otvarali su sredinu i zatvarali bokove. Bili smo spremni na to i dobro rješavali. Tražio sam malo više unutarnje igre, da ne završavamo sve vanjskim šutem. Cibona se dosta kocka, puštaju i čekaju da suparnik promaši, ali mi smo relativno dobro pogađali. Lopte koje smo promašivali smo hvatali. Znali smo da će biti teško i da je na nama pritisak, zahvaljujem publici koja je bila fantastična. Pametno smo odigrali zadnji napad, Luka je dobro otvorio, Marko pogodio. Jednu smo situaciju išli na faul, drugu branili. Normalno je da Božiću dođe ovakva utakmica, vjerujem da će se malo odmoriti i da ćemo ga vidjeti u agresivnijem izdanju.

Marko Ramljak: Drago mi he zbog publike, atmosfera je bila odlična, utakmica odlična za gledanje. Mislim da smo dobar dio susreta bili dobri, držali prednost. Oni su odigrali također dobro ali nismo gubili glavu u ključnim trenucima, imali smo 13 napadačkih skokova, trebala nam je ta energija. Bitno je da smo kažnjavali njihovu obranu, adaptirali smo se, puno su nam ostavili prostora, pogađali trice kad je bilo bitno. Čestitam momcima, izvukli smo na kraju, nadam se da ćemo zadržati ovakav pristup i nadalje.

Josip Sesar, trener Cibone: Čestitke Zadru i Marku Ramljaku na šutu na kraju. Znamo što Zadar radi, kako igra, pokušali smo to zaustaviti. Nismo bili dobri u prvom poluvremenu, veliki problem je bio napadački skok, kada smo u drugom poluvremenu popravili i Zadar je izgubio samopouzdanje. Zadar igra na kontru, polukontru i napadački skok. Kad smo to regulirali, pametno smo igrali zonu, vratili smo se u utakmici, imali dva puta priliku za vodstvo, nažalost nismo pogodili i utakmica je otišla na stranu Zadra. Da smo mi dobili ne bi bilo nezasluženo.

Aleksandar Aranitović: Čestitke Zadru na pobjedi. Bila je jedna čvrsta utakmica, dopustili smo im ofenzivne skokove, moramo to popraviti u Zagrebu kako bismo seriju vratili u Zadar.