Hrvatska
Jusup: Split je zasluženo slavio, bili su brži, više su željeli...

Jusup: Split je zasluženo slavio, bili su brži, više su željeli...

Autor: BB.hr Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

ZD PRESS

Izjave Danijela Jusupa i Arijana Lakića nakon prve utakmice doigravanja za naslov prvaka Hrvatske Zadar - Split i pobjede Splićana 78:85


Danijel Jusup, trener Zadra: Čestitam Splitu na zasluženoj pobjedi. Već na poluvremenu smo ukazali kad gostujuća ekipa ima 13 osvojenih lopti i 16 napadačkih skokova tu nemaš se čemu puno nadati, pogotovo na domaćem  terenu. 

To pokazuje veću želju, da su bili brži, tu smo izgubili utakmicu. Da smo riješili utakmicu iz tranzicije bismo dobili utakmicu, ali oni su sve ničije lopte pokupili. Napadački smo dosta sterilno izgledali, a Božić nam tu dosta bitan, zato smo se odlučili ostaviti ga u igri svih 40 minuta. Teško mi je reći što nas očekuje u nedjelju, dobro smo branili šut za tri poena, ali ono što su promašili pod košem su uhvatili. Ničije lopte nismo zagrađivali, box out je bio jako loš i to je odlučilo utakmicu. Ako će oni više željeti pobjedu neće se stvari promijeniti.

Arijan Lakić: Bila je egal utakmica do kraja, to smo dopustili greškama u napadu i njihovim napadačkim skokom. Znano da smo griješili i da to trebamo popraviti u sljedećoj utakmici.