Hrvatska
Regija
Jusup: Užitak je gledati Božića, dobro je da je na našim parketima. ABA liga za nas nema alternacije

Jusup: Užitak je gledati Božića, dobro je da je na našim parketima. ABA liga za nas nema alternacije

Autor: BB.hr Photo: ABA league j.t.d.

Riječi trenera

Zadar je na Gripama u 8. kolu AdmiralBet ABA lige ostvario četvrtu pobjedu slavljem protiv Splita 75:82. Nakon utakmice izjave su dali treneri Zadra Danijel Jusup i Splita Slaven Rimac, dva trenera koja potpisuju jedina dva hrvatska naslova prvaka ABA lige. Jusup je sa Zadrom to učinio 2003. godine, a Rimac s Cibonom 11 godina kasnije. 


Danijel Jusup, trener Zadra: 

S naše točke gledišta bila su dva poluvremena, u prvom smo bili malo zakočeni, kao nerazrađeni, to se manifestiralo u niskom postotku šuta za tri poena. Drugo poluvrijeme dobili smo samopouzdanje, dobro smo riješili skok, kad to riješimo vrlo vjerojatno smo u pozitivnom rezultatu, tek pred kraj im dali drugi li treći napad. Zahvaljujem našim navijačima što su došli, bili korektni, čestitam svojim igračima na pobjedi. Luka je odigrao maestralno, svugdje ga je bilo, užitak ga je gledati i dobro je da je na našim parketima, drago mi je da smo ga uspjeli zadržati. Ima on i utakmica kad nije tako dobro, kao igrač vidimo svi kakav je, kao čovjeka bi ga poželio svaki trener u momčadi. Srpske momčadi i dalje dominantne? Mi nemamo alternaciju za ABA ligu, nama preostaje da držimo kvalitetu utakmica, da se odmjerimo s igračima iz regije, nije izlaz da se začahurimo u nacionalno prvenstvo.




Slaven Rimac, trener Splita: 

Mislim da je Zadar pokazao zašto su puno bolje stajali na terenu. Kaznili su nas 3-4 puta, u nekim situacijama smo bili neodlučni, oni su to dobro riješili. Imali smo u trećoj četvrtini dosta otvorenih šuteva koje nismo pogodili, ušli smo u individualna rješenja gdje neki igrači nisu imali svoj dan, Zadar je kvalitetno odigrao obranu, bili su smireniji, Božić je bio raspoložen u šutu izvana i asistencijama, treba priznati da su bili bolji.

Standings provided by Sofascore