Hrvatska
Kad udari brat na brata!

Kad udari brat na brata!

Autor: Paulo Sarić

Obiteljski dvoboj glavna je tema zabočkog susreta.

Zadrane i ovaj vikend čeka dvostruki program. Nije to ništa novo za hrvatskog abaligaša koji je u istoj situaciji kao i Cibona i Cedevita te paralelno s regionalnom ligom igra i hrvatsko prvenstvo. Ipak, dva gostovanja u nešto manje od 27 sati podsjećaju na NBA ritam. Protivnici, ruku na srce, nisu baš NBA-ovski, ali i Zabok i pogotovo Petrol Olimpija respektabilne su momčadi koje se nadaju domaćim pobjedama. No,  iz zadarskog tabora izvire optimizam.

- Situacija je dobra. Dolazimo s glatkom pobjedom protiv Bosca. Zadnja tri dana smo dobili malo odmora i pripremali se [za nadolazeće izazove]. U subotu igramo protiv Zaboka, a odmah u nedjelju protiv Olimpije. U obje utakmice idemo po pobjedu – rekao je u najavi susreta Kristijan Krajina.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Prvi protivnik je Zabok, momčad koju je upravo Zadar prošle sezone poslao na odmor svladavši ih s 2-0 u četvrtfinalu doigravanja prvenstva Hrvatske. 'Žuti lavovi' u međuvremenu su promijenili trenera i nekolicinu igrača. Ivana Perinčića zamijenio je drugi Ivan, Tomas, a žuti dres više ne nose ni Antonio Jordano, Lovro Buljević, Antonio Vlaić, Petar Marić i Borna Kapusta. No, zamijene u vidu Krešimira Radovčića, Ivana Batura i Aljoše Šarca i više su nego adekvatne, a posebno iskače jedno ime. Ono nekadašnjeg igrač Real Madrida, Cibone i Cedevite te dugogodišnjeg hrvatskog reprezentativca Marka Tomasa koji je već u prvom kolu u Sinju pokazao da će biti veliko pojačanje bratovoj ekipi.

- Promijenili su čitavu bekovsku liniju, ali došao im je Marko Tomas. On im je glavni igrač. Probat ćemo se fokusirati na nj i pokušati ga zaustaviti jer od njega sve kreće – poručio je visoki Osječanin.

Posebnu draž današnjem ogledu daje obiteljski dvoboj. S jedne ćemo strane vidjeti starija dva brata obitelji Tomas, Marka i Ivana, dok će im račune pokušati pomrsiti najmlađi Antin sin – Luka Tomas.

Hoće li momčad Aleša Pipana uspjeti u svom naumu ili će bodovi ostati u Zaboku saznat ćemo u subotu od 17:30 sati.