Hrvatska
Kamilica pressica nakon derbija: Svi svima čestitaju

Kamilica pressica nakon derbija: Svi svima čestitaju

Autor: Branko Tabak

Gdje je nestalo rivalstvo?

Cibona je pobijedila Zadra 75-73, stigla do osme pobjede u ABA ligi i napravila veliki korak prema ostanku. Na ulasku u zadnju četvrtinu ovakav rasplet činio se prilično nevjerojatnim jer su Zagrepčani zaostajali 12 poena za Zadranima. 

- Utakmica traje 40 minuta i bez obzira što smo 30 minuta kontrolirali i vodili, zadnju četvrtinu smo odigrali loše. Puno loših odluka na kraju. Cibona je bila uporna i zasluženo pobijedila. Želim im čestitati na pobjedi. Mi moramo nastaviti raditi kako te greške koje smo radili u zadnjih pet minuta ne bi ponavljali, rekao je trener Zadra Veljko Mršić te pojasnio plan zadnjeg napad pri vodstvu Cibone 74-73.

- Ideja je bila da potrošimo desetak sekundi na određene kretnje, da u Ciboninoj obrani dođe do preuzimanja i da igrač koji je čuvan od Novačića napadne tog igrača jedan na jednoga. Da tako stvorimo višak, da dođemo do neke dobre situacije. Nažalost, nismo to dobro odradili i došlo je do teškog šuta. Da, bila je to još jedna od loših reakcija u nizu u posljednjih pet minuta,

Trener Cibone Vladimir Jovanović ovim je riječima prokomentirao susret:

- Čestitam mojim momcima na pobjedi, puno im je ovo značilo i baš su željeli pobijediti. Drago mi je da smo na kraju to uspjeli iako na kraju utakmica nije bila kakvu smo svi mi priželjkivali. Znam da smo pokidali živce navijačima Cibone, ali vidjelo se na ovim mladim dečkima da je i rezultatski značaj ove utakmice utjecao na to da budemo nervozni i radimo greške koje su atipične za nas i da dozvolimo protivniku da postiže poene u serijama. Na kraju smo opet pokazali karakter i uvijek im govorim da utakmica traje 40 minuta i ovo bi im trebao biti poticaj da budu još bolji i da ostvarimo ambicije koje su ispred nas postavljene. Ekipi Zadra čestitam na velikoj energiji, ovo im je treća utakmica u pet dana, ali su izašli jako motivirani. Carter je odigrao fenomenalno i bili su praktički na jedan šut do pobjede. 

Uistinu neobično za dva kluba koja desetljećima imaju rivalski odnos. Tradicija je to koju valja njegovati, značajnija od svih naslova i pobjeda. Uostalom, zbog tog su rivalstva neki zadarski porazi dobili povijesni predznak, primjerice onaj pred praznim tribinama Jazina s 20 tisuća ljudi ispred njih.