Europa i Svijet
Hrvatska
Šarlija i Stegnjaić na 2-0, hrvatsko finale u Švicarskoj, Gjergja u finalu

Šarlija i Stegnjaić na 2-0, hrvatsko finale u Švicarskoj, Gjergja u finalu

Autor: Branko Tabak

Kapfenberg Bullsi su poveli 2-0 protiv Swansa u finalnoj seriji doigravanja za naslov prvaka Austrije. U nedjeljnom ogledu Bullsi su slavili 69-61 riješivši pitanje pobjednika u uzbudljivoj završnici. Riječanin s austrijskim državljanstvom Milan Stegnjaić i Zadranin Marino Šarlija za Kapfenberg su postigli po šest poena. 

Marino Šarlija

Treća utakmica serije na rasporedu je u srijedu 5. lipnja u Gmundenu s početkom u 19 sati.


U Švicarskoj je započela finalna serija. Fribourg Olympic, u kojem su pomoćni treneri Hrvati i Ivan Stanisak i Andrej Štimac je u prvoj utakmici bio bolji od Geneva Lionsa 83-72 za čijim je kormilorm Vedran Bosnić. Švicarski košarkaški reprezentativac hrvatskih korijena Roberto Kovač za goste je postigao 8 poena uz 2 asistencije. Druga utakmica igra se u srijedu s početkom u 19:30. Olympic je ponovno domaćin. 

U Belgiji je Dario Gjergja kao trener Oostendea izborio još jedno finale. Trofejni hrvatski trener ove sezone ima tijekom cijele sezone opasnog takmaca u borbi za najviše ciljeve. To je Antwerp koji je u finalu Kupa bio bolji od Oostendea, a zauzeo je i startnu jedinicu uoči doigravanja.

U prvoj utakmici serije Antwerp je domaćin. Susret se igra u petak 7. lipnja s početkom u 20:30 sati.