Hrvatska
Karakaš: Ako ne pobijedimo petu nitko se neće sjećati povratka na 2-2

Karakaš: Ako ne pobijedimo petu nitko se neće sjećati povratka na 2-2

Autor: Z.D.

Mršić: Sigurno ćemo izgledati bolje!

Izjave trenera nakon četvrte utakmice finalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske u kojoj je Split pobjedom 81-68 osigurao majstoricu. 


Mile Karakaš – trener KK Split:

Čestitam momcima, svaka im čast. Vratili smo seriju u Zadar i to je to. Osim toga nismo napravili ništa, jer ako tu petu utakmicu ne pobijedimo, nitko se neće sjećati lijepog povratka na 2-2, nego će se pamtiti samo da je Zadar bio prvak 2021. Prema tome, posao je daleko od završenog. Slijedi nam regeneracija i priprema za majstoricu. Osim završnice prve četvrtine, kada smo nepotrebno ušli u paniku, izgubili nekoliko lopti i tako Zadru dali krila, kontroliramo smo susret praktički cijelo vrijeme. Kroz cijelu seriju se pokazuje da momčad koja osvoji skok ima kontrolu nad utakmicu. Mi smo danas skakački ponovno bili iznad njih, energija je bila fenomenalna i zasluženo smo pobijedili. Na kraju, mislim da je najpoštenije da majstorica odlučuje o prvaku, ne može biti ljepše od toga.

Veljko Mršić – trener KK Zadar

Vidjeli smo najbolju utakmicu Splita i našu najlošiju u ovoj seriji. Mi smo bili dosta bolji u prve dvije utakmice, treća je otišla na stranu Splita i dala im dosta samopouzdanja, a večeras mi nismo bili dobri i nismo izgledali kako treba izgledati jedna momčad u finalu. Nakon svega, sasvim zasluženo ulazimo u petu utakmicu i mislim da je to najpoštenije s obzirom na pokazano u cijeloj sezoni. Nije prvi put da se ovo događa, vidjeli smo to mnogo puta. Vjerujem da će navijači uz televiziju, a nadam se i oni koji će imati privilegiju ući u dvoranu, moći uživati u majstorici. Mi ćemo sigurno dati sve od sebe da promijenimo ovo što smo pokazali večeras te vratimo onu pozitivnu energiju iz prva dva susreta. Igramo opet na našem terenu, u drugačijim uvjetima i sigurno ćemo izgledati bolje. Napravit ćemo sve da osvojimo prvenstvo.