Hrvatska
Karakaš: Priželjkivao sam -15 i pobjedu/Mršić: Nakon incidenta smo izgubili ritam

Karakaš: Priželjkivao sam -15 i pobjedu/Mršić: Nakon incidenta smo izgubili ritam

Autor: Branko Tabak

Izjave trenera nakon treće utakmice finala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske.

Nakon treće utakmice finala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske u kojoj je Split nakon produžetka i minusa od 16 poena slavio protiv Zadra na Gripama 83-75 i smanjio zaostatak u pobjedama na 2-1 viđenje utakmice su iznijeli treneri obiju momčadi.

Mile Karakaš – trener Splita:

– Zadar je opet na otvaranju utakmice dominirao svojom čvrstinom. Mi smo igrali presporo, ali moji su momci igrali nevjerojatno požrtvovno, vraćali su se u igru nakon ozljeda i grčeva i to je način na koji ćemo morati igrati ako mislimo dobiti četvrtu utakmicu pa si omogućit petu. Uistinu, bilo je puno junaka u našoj momčadi večeras, a ono što je najbitnije je da smo razbili led i sada je sve moguće. Borbenost je ključ, a istaknuo bi i jedan podatak. Mi smo drugo poluvrijeme, plus produžetak, nadskakali Zadar za 11 skokova, što do sada nije bio slučaj, oni su uvijek dominirali u skoku. Također je velika injekcija samopouzdanja činjenica da smo se vratili sa minus 16 što znači da možemo. Treba se dobro odmoriti i pripremiti za četvrtu utakmicu. Roko Ukić je odigrao nevjerojatnu utakmicu, zabio puno teških koševa, ali ovo je timski sport i timska pobjeda. Prije utakmice sam u razgovoru sa svojim pomoćnicima rekao kako je najbolji scenarij utakmice da gubimo 15 razlike i dobijemo ‘u gusto’ jer mislim da nam je, ponavljam, trebala nam je ta injekcija samopouzdanja da nas pokrene. Izgubili smo pet zadnjih utakmica od njih, i htio – ne htio, počneš sumnjati u sebe.

Veljko Mršić – trener Zadra

– Imali smo 16 razlike i dobar ritam, ali već u drugoj četvrtini, od incidenta  zbog kojeg su isključeni Bursać i Luković, izgubili smo ritam i Split se priključio, došao na samo šest razlike. Održavali smo veći dio drugog poluvremena prednost, ali na kraju smo donosili loše odluke, Split malo bolje i ušli su u produžetak u kojem su oni bili bolja momčad. Previše smo šutirali izvana, za našu igru. Nismo imali dubinu. Gledali smo zanimljivu utakmicu. Ovo je doigravanje, idemo dalje, ispred nas je nova utakmica. I večeras, smo bez obzira na greške i 19 izgubljenih lopti, bili u prilici dobiti, ali nismo uspjeli. I dalje smo u prednosti, vodimo 2-1. U srijedu ćemo pokušati biti bolji u svim segmentima, od manjeg broja izgubljenih lopti, preko obrane, kontra napada i skoka. To je na kraju odlučilo ovu utakmicu. Split je preuzeo kontrolu skoka, zabio neke poene iz brze tranzicije i na kraju slavio. Psihološka prednost Splita? I dalje gube 2-1, Psihološka prednost ili ne, nebitno je. Bitno je ono što se pruža na parketu.