Regija
Karpoš kažnjen s pet godina zabrane igranja u ABA natjecanjima

Karpoš kažnjen s pet godina zabrane igranja u ABA natjecanjima

Autor: Branko Tabak

Nastavlja se rat između vodstva ABA lige i KK Karpoš Sokoli.

Sve je započelo ponudom čelnih ljudi lige makedonskom klubu da zaigra u Drugoj ABA ligi. Na nju je predsjednik Karpoša odgovorio uvredama i optužbama, razočaran što je njegov klub izgubio pravo nastupa u prvom razredu ABA lige, iako je to na terenu zaslužio. Uslijedilo je nekoliko epizoda ove trakavice u kojima je klub istupio iz ABA asocijacije, da bi potom vodstvo lige kaznilo klub, koji nije više njihov član, novčanom kaznom od 12 000 eura.

Najnovijom odlukom "zbog neodgovarajućih izjava predsjednika Karpoš Sokolija Ognjena Dedića koji su značajno oštetili sliku ABA lige i njegovih sponzora", kako stoji u objavi ABA lige, liga će se naplatiti tako da će sebi zadržati novac namijenjen klubu za podmirenje potreba prijevoza.

Naime, kako je u ponedjeljak na skupštini ABA lige odlučeno da će svaki sudionik Liga ABA u sezoni 2016./17 retroaktivno dobiti 12 000 eura, novčana kazna će se naplatiti iz dijela koji pripada Karpoš Sokoliju.

ABA liga je na Skupštini ujedno donijela odluku o petogodišnjoj zabrani sudjelovanja u svim natjecanjima koje organizira Jadranska košarkaška udruga.