Regija
Karpošov predsjednik Ognjen Dedić teškim riječima odbio Drugu ABA ligu

Karpošov predsjednik Ognjen Dedić teškim riječima odbio Drugu ABA ligu

Čelnik Karpoš Sokolija Ognjen Dedić burno je reagirao na poziv koji je za sudjelovanje u Drugoj ABA ligi njegovom klubu poslalo vodstvo lige.

Čelnik Karpoš Sokolija Ognjen Dedić burno je reagirao na poziv koji je za sudjelovanje u Drugoj ABA ligi njegovom klubu poslalo vodstvo lige.

Kako je liga smanjena s 14 na 12 članova, a Makedoniji osigurano jedno mjesto u novom formatu Karpoš je kao drugoplasirana momčad makedonske lige izvisio.

Dedić se makedonskim medijima obratio s teškim riječima na račun vodstva lige:

- Kriminalci koji vode ABA ligu misle da su našle ovcu za šišanje od koje su uzeli 150 000 eura, koliko smo platili pozivnicu. Nisu očekivali da nećemo odmah ispasti, iznenadili smo ih dobrim igrama i odmah su krenule laži i opstrukcije. Govorili su nam da ćemo igrati u ABA ligi ako ne ispadnemo, ali sada vidim da je to bila prevara, da je cilj kriminalaca bio samo da uzmu novce i šutnu nas. Direktor Krešimir Novosel, poltron je koji ne može napraviti ništa bez konzultacija s moćnicima. Isto se odnosi i na sportskog direktora Žarka Čabarkapu. Njih dvojica sjede u skutama Mladena Vebera iz Cedevite i Nebojše Čovića. Najmanje pet utakmica nam je bilo ukradeno, s tim mečevima sigurno bi igrali u play-offu. Po kvaliteti na posljednja dva mjesta trebali su biti FMP i Olimpija, ali je bilo jasno da kanalizacijski ispljuvci neće dozvoliti da ovi klubovi ispadnu iz lige pa je to morala biti Krka. Svi znaju da postoji banda koja vodi ligu, čine je FMP, Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita i Olimpija. Je li normalno da na funkciji predsjednika ABA lige bude čovjek koji vodi dva kluba u istom natjecanju i koji nije isplatio osam plaća svojim igračima. Karpoš Sokoli nije seoski tim da bi igrao bilo kakvu Drugu ligu. Odakle im obraz da nam ponude nastup u Drugoj ligi kad smo na terenu izborili ostanak? Našu igračku i organizacijsku kvalitetu ćemo dokazati u FIBA Ligi prvaka, natjecanju koje drži do standarda i koje nema lokalne šerife koji zaslužuju da nastave da žive u kanalizaciji. A mi ćemo naš put nastaviti daleko od njih i njihovih laži, prenosi Dedićeve riječi portal Makedonski sport.