Hrvatska
KK Zadar najvjernijim navijačima dijeli božićne darove pred dvoboj s FMP-om, Luka najavljuje pobjedu

KK Zadar najvjernijim navijačima dijeli božićne darove pred dvoboj s FMP-om, Luka najavljuje pobjedu

Autor: Paulo Sarić

Momčadska igra i dominacija u skoku ključ su pobjede.

Nakon što su u prošlom kolu pred svojim navijačima svladali Igokeu pred igračima Ante Nazora novi je izazov. Večeras na Višnjiku gostuje beogradski FMP, momčad koja je u prvom kolu u Železniku uvjerljivo svladala Zadrane i nagovijestila slab početak sezone hrvatskog abaligaša.

- FMP je uvijek u stanju pružiti i više nego dobar otpor te nas očekuje izuzetno važna utakmica. No, ako nametnemo svoj ritam igre s puno kvalitetnih dodavanja i ekstra pasova ispod koša te uspijemo dominirati u skoku kao u prethodnih par utakmica smatram da vrlo brzo možemo prelomiti utakmicu u našu korist – izjavio je ponajbolji igrač domaćeg sastava Luka Božić.

Gostima koji su u odnosu na prošlu sezonu promijenili čitavu prvu petorku dodatne probleme stvaraju kontinuirani problemi s ozljedama radi kojih bi danas trebali nastupiti bez trojice igrača: Ammanuela Diresse, Aleksandra Bursaća i Dragana Apića. Potonja su dvojica Zadranima ostali u lošem sjećanju pošto su upravo oni bili najbolji strijelci FMP-a u prvom ovosezonskom susretu na samom otvaranju sezone. Ipak, i bez njih Beograđani s jasnim ciljem dolaze u Hrvatsku.

- Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Mi već duže vremena imamo kadrovskih problema, ali u Zadar putujemo motivirani. Dobro smo radili na treninzima i ako na teren prenesemo ono što smo se dogovorili možemo se nadati povoljnom ishodu – smatra krilni centar gostujuće momčadi Marko Radovanović.

FOTO: KK FMP

Kako bi barem djelomično nadoknadili probleme s ozljedama koji su, bez ikakve sumnje, utjecali na četiri uzastopna poraza železničana FMP je prije nekoliko dana doveo snažnog Cinmeona Bowersa kojemu će igranje u ABA ligi biti prvo europsko iskustvo te bi 25-godišnji Amerikanac svoj regionalni debi mogao imati upravo večeras.

- Ekipa Zadra je prošlo kolo pobijedila Igokeu na domaćem terenu što im je prva ovosezonska pobjeda na domaćem terenu. Sigurno su jako motivirani da nastave u tom stilu. Radi se o kvalitetnoj momčadi s puno iskusnih igrača – rekao je gostujući trener Vladimir Jovanović osvrnuvši se na igru svog tima – nadam se da smo izvukli pouke iz prethodnih poraza. Moramo igrati hrabro, pametno i s velikom energijom ako želimo doći do pobjede koja bi nam puno značila.

Dodajmo da je KK Zadar i ove godine najvjernijim navijačima osigurao božićni dar u vidu kalendara na nadolazeću godinu. Svi pretplatnici s godišnjim i polugodišnjim kartama kalendar za 2019. godinu mogu preuzeti danas od 10 do 19 sati na blagajni Višnjika, te u subotu i nedjelju na recepciji ŠRC Višnjik.

Utakmica s FMP-om igra se večeras s počekom u 20 sati.


RADNO VRIJEME BLAGAJNE VIŠNJIK
Petak:
10 – 19 sati

RADNO VRIJEME RECEPCIJE VIŠNJIKA
Subota: 9 – 15 sati
Nedjelja: 15 – 20 sati.