Europa i Svijet
Klub Nevena Spahije predstavio nova pojačanja

Klub Nevena Spahije predstavio nova pojačanja

Autor: Paulo Sarić

Riječ je o dva povratnika u žuti dres. Jedan će pojačati stručni, a drugi igrački kadar.

Dan nakon što je službeno obznanio dolazak hrvatskog trenera Nevena Spahije na klupu, izraelski velikan Maccabi predstavio je još dvije prinove. Prva se odnosi na jutros potvrđeno imenovanje Guya Goodesa za pomoćnog trenera, a druga na povratak visokog Jakea Cohena u Tel Aviv.




Goodes je kao igrač osam sezona proveo u redovima Maccabija u kojemu je odradio i veći dio svoje trenerske karijere. Nekada izvrsni šuter čak 16 godina je bio dio struke Ponosa Izraela. Iskusni 46-godišnji stručnjak već je bio pomoćnik Spahiji za vrijeme njegova prvog boravka na klupi Maccabija, a u sezoni 2014/15 i samostalno je vodio izraelsku momčad. Tijekom karijere u žutome dresu osvojio je 21 trofej, između ostaloga 11 naslova prvaka, te po jedan naslov pobjednika Eurolige i – ABA ligu.




Cohen je Židov rođen u SAD-u koji je nakon karijere na sveučilištu Davidson potpisao za Maccabi Tel Aviv, ali je već nakon pola sezone otišao na posudbu u Maccabi Rishon, da bi se u sezoni 2014/15 vratio u žuti dres. Nakon epizode u grčkom Arisu, prošlu je godinu odradio u redovima Maccabija Ashdoda s prosječnim učinkom od 13.2 poena i 7.7 skokova po utakmici. Cohen je na službenim stranicama predstavljen kao vrlo dobar napadač koji se odlikuje izvrsnom leđnom tehnikom i mekim dodirom, a može ubaciti i tricu.


Prije njih u izraelski klub su stigli Alex Tyus i John Dibartolomeo